Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

100 Happy Days

Gisteren sloot ik mijn 100 Happy Days Challenge af op Instagram. Honderd dagen lang elke dag een foto online zetten van iets waar je gelukkig van wordt. Voor degenen die niet zo snel kunnen terugrekenen: op 13 augustus ben ik begonnen met deze uitdaging. Wat meer stilstaan bij datgene wat je gelukkig maakt, ook al zijn het kleine dingen, vond ik een mooi gegeven. Zeker in deze roerige tijden in de hele wereld.

Nu komt natuurlijk de vraag: ben ik er echt gelukkiger van geworden? Het is één van de dingen die de bedenkers van deze Challenge beweren. Door elke dag stil te staan bij iets waar je gelukkig van wordt gaat je algehele geluksniveau omhoog, betogen ze. Dat heb ik echter niet zozeer gemerkt. Dat kan ook komen doordat ik de Challenge afsluit nu de dagen bijna op zijn kortst zijn en ik toch al gevoelig ben voor vitamine D-gebrek en winterdepressie. Dan zou een algeheel geluksverhoging natuurlijk wel mooi zijn, maar niet waarschijnlijk. Gewoon op hetzelfde niveau blijven als in de zomer zou al fijn zijn. En ik moet eerlijk zeggen; ik geloof dat ik dit jaar minder last heb van mijn winterdipje dan normaal. Maar om dat allemaal aan deze Challenge toe te schrijven vind ik toch een beetje veel van het goede.

Ondanks dat ik dan niet kan zeggen dat ik nu substantieel gelukkiger ben dan 100 dagen geleden, vind ik wel dat de Challenge me bracht wat ik ervan verwachtte. Iets meer stilstaan bij de kleine dingen die het leven mooi maken. Zelfs als er op een dag niet iets bijzonders of spectaculairs gebeurde, heb ik toch gezocht naar datgene waar ik een warm gevoel van kreeg, of een glimlach. In veel gevallen bleek dat een mooie lucht of wolkenpartij te zijn. En daarmee zijn we afgelopen herst veel verwend! Ik blijk een echte #cloudporn-Instagrammer, maar puur omdat ik daar echt zo ontzettend blij van word.

Ook ben ik door deze Challenge Instagram pas voor het eerst echt gaan gebruiken. Niet een doel van de bedenkers van deze Challenge (of misschien ook wel…), maar ik denk dat ik Instagram vaker blijf gebruiken. Ik heb nu namelijk een mooie verzameling van alle dingen die me de afgelopen 100 dagen gelukkig hebben gemaakt en het is enorm leuk om daarop terug te kunnen kijken. Eigenlijk moet ik dus gewoon doorgaan met elke dag een foto maken. Misschien niet per se iets waar ik gelukkig van word, maar wel iets wat me bezighoudt. Dan krijg je uiteindelijk een mooi overzicht van je dagelijkse leven, in plaats van alleen foto’s tijdens feestjes en belangrijke gebeurtenissen. Als we toch in dit digitale tijdperk leven waarin zoiets mogelijk is, laten we er dan ook gebruik van maken, nietwaar?

Dus: volg me op Instagram en volg mijn fiets-, schrijf- en overige belevenissen op de voet!