Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Alles in balans, ikzelf alleen even niet

Wat is het leven toch héérlijk yin en yang; alles komt in golven en uiteindelijk is alles in balans. Uiteindelijk. Als ik een beetje sarcastisch klink, dan klopt dat. Zo is het bedoeld. Want mijn rustperiode begon met een heftige verkoudheid, lichte griepverschijnselen en daarnaast was ik  constant ongelooflijk moe. En waar eindigt mijn rustperiode mee? Juist, exact hetzelfde. Eigenlijk nog wel een graadje erger. Ik voel me voor de vijfde dag op rij al echt bijzonder slecht. Ik lig al een lang weekend alleen maar op de bank. Voor het eerst  heb ik weer de energie om een laptop op schoot te nemen en wat op papier te zetten, op digitaal papier. Vandaar de korte radiostilte op mijn site. Maar ik zit er helaas niet zo sexy bij als R. wanneer ze ziek is, hoor – dat heeft wellicht ook iets met die twee kilootjes extra sinds mijn rust te maken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat betekent dus ook dat die langverwachte eerste training die voor gisteren op het programma stond even is opgeschort. Het heeft geen zin om te beginnen met trainen als je ziek bent, dan is het effect alleen maar averechts. En ik moet eerlijk zeggen dat mijn hoofd nu ook niet staat naar op een fiets zitten. Dat zegt genoeg over hoe ziek ik ben, nietwaar?
Maar dat wil niet zeggen dat ik niet in gedachten alweer bezig ben met hoe ik de komende winter opnieuw flinke stappen kan zetten. De baanfiets van Specialized was al besteld, toen ik te horen kreeg dat die pas half maart geleverd zou worden. Erg handig, een baanfiets leveren als het baanseizoen hoog en breed voorbij is… Dus nu ben ik, met hulp van F. en A., een mat-zwarte (!) Dolan-baanfiets in elkaar aan het zetten. Erg leuk dat ik daar nu mee bezig kan zijn, totdat ik weer zelf de fiets op stap. En als ik dan weer eenmaal terug op sterkte ben – man, wat heb ik dan een motivatie om te gaan trainen! Waarmee de extra lange rustperiode dus wordt gecompenseerd door extra gemotiveerde en productieve trainingen. En voilà, dan is alles weer in balans.