Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Benauwd, plakkerig, heet en broeierig

Hoewel het vandaag bij de mannen in de Vuelta en bij de vrouwen in de Trophee d’Or waarschijnlijk nog wel warmer was, hadden we hier in Nederland toch ook een echte tropische dag. Wij hadden dan alleen niet zo’n heerlijk mediterraan briesje erbij, bij ons was er slechts de oer-Hollandse benauwdheid. Een klimatologische conditie waarin ik en mijn lichaam niet goed functioneren. Ik was dus benieuwd of ik nog wat zou kunnen presteren in Nispen. Want mijn zusje 318831_248231598544212_100000721211491_794647_3306596_nen haar vriendje K.kwamen mee om te kijken. Dus ik wilde natuurlijk wel een leuke uitslag rijden. Uiteindelijk lukte het. Op zich. Een beetje. Ongeveer. Ik eindigde op een 29e plek en wist daar ook nog een prijsje mee te pakken. Ik kon eigenlijk best lekker met het peloton mee. Maar na tien rondes werd ik bevangen door de hitte. Ik had het gevoel alsof ik in een oven reed. M’n adem werd me ontnomen. Zowel bij mij als bij ploeggenootje S. ging het licht uit. Juist op dat moment vormde zich de 11-tallige kopgroep. Allebei lieten we het peloton een rondje gaan en pikten we daarna weer aan. De zon was er in de tussentijd vandoor gegaan, er kwam een beetje wind bij, en daarmee waren de omstandigheden zodanig dat ik weer een beetje rechtop op de fiets kon blijven zitten. Samen met het peloton kwam ik na 28 rondes (en héél veel sprintjes) over de streep. Een weekje na mijn eerste pelotonfinish heb ik nu ook in een wedstrijd met de grote meiden lekker gereden. Ik begin het spelletje steeds beter te spelen. En het wordt er alleen maar nóg leuker van!

Foto: Emil Westerbaan