Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Buik, belly, bauch, barriga

sixpackEen six pack zal ik nooit krijgen. Ja, misschien zo eentje als deze heer op de foto heeft. Maar de spreekwoordelijke six pack op je buik, die is niet voor mij weggelegd. Ik ben namelijk zo iemand die ‘gezegend’ is met een buikje. Een klein vetrolletje dat, hoe dun ik ook ben of hoeveel ik ook train, niet weggaat. Sommige mensen vinden dat wel sexy. Anderen houden meer van het strakke, afgetrainde of gewoon dunne middeltje. Mij zal het een worst wezen wat mensen denken, want ik kan er nu eenmaal niks aan doen. Niet dat ik me er daardoor niets van aantrek en de buikspieroefeningen maar links laat liggen. Maar als ik weet dat ik er alles (of genoeg, is soms ook goed) aan doe, dan moet men mij maar accepteren mét mijn buikje.

En dat is nog best een uitdaging voor mij, om er alles aan te doen. Want ik háát buikspieroefeningen werkelijk zó erg. Met gewichtjes in m’n handen allerlei zwaai- en vliegbewegingen maken met mijn armen; geen probleem. Even squatten met flink wat gewicht, of een forward lunge uitvoeren; lekker die pijn! Maar buikspieren, nee, daar vind ik nou dus echt helemaal niks aan. Dus moet ik me er elke keer toe zetten om weer netjes mijn sessie core stability af te werken. Maar ik doe het wel. En wat concludeer ik tot mijn vreugde? Elke keer als ik nu mijn buikspieroefeningetjes heb gedaan heb ik de dag erna goede spierpijn! Zoals ik dat ook had als ik had meegedaan met het buikspierkwartier bij mijn sportschool. Ik kan dus, zelfs als ik iets héél stom vind, mezelf tot die grens dwingen en pijn lijden. En als ik het hierbij kan, dan kan ik het straks misschien ook nog wel beter in de wedstrijden! Gelukkig dat ik deze gedisciplineerde kant van mezelf weer eens heb ontdekt, want ik heb helaas niet zo’n sexy buikje als sommige van mijn vriendinnen

Foto: Shippies Pub