Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

CK Tijdrijden en de Time Trial epilogen

ik2kleinMijn podiumplek was ik al kwijt toen ploeggenootje D. op het laatste moment nog mocht meedoen aan het CK Tijdrijden. Dat is niet pessimistisch, ik ben gewoon realistisch. Met naast haar nog ploeggenootje O. en Swift-renster H. aan de start moest er wel een wonder gebeuren wilde ik dat brons nog gaan halen. Maar geen probleem. Dan was de druk er een beetje van af. En ik mocht bij de prijsuitreiking na de wedstrijd sowieso één keer op het podium staan, want de bekers voor de Swift Time Trialswerden er ook uitgereikt. Even dacht D. nog dat het spannend werd. Ze had namelijk niet goed gereden, vond ze zelf. Ook haar vader meende dat er om ging podiumstt1klein1spannen. Maar ik wist wel beter. D. in slechte vorm is immers nog altijd een flink stukje beter dan ik in goede vorm. En het ging bij mij lekker, maar mijn PR had ik niet verbroken, dat wist ik al. Ik zat er net boven. Uiteindelijk bleek ik 11 seconden langzamer. En daarmee had ik een gemiddelde snelheid van exáct 37,00 km/u. Ook een prestatie toch?
H. won uiteindelijk het CK, op maar vier seconden van onze Swabo-tijdrijdster pur sang. Twee keer twee hot pink ladies op het podium. Een mooie afsluiter van het tijdrit-seizoen. En hoe trots ben ik dat ik daar dit jaar deel van heb mogen uitmaken! Nu is het nog een paar wedstrijdjes in lijn en dan volgend jaar strijden voor nieuwe PR’s en (hogere?) podiumplekken!

Foto’s: Gerard Koorn