Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Complementary service

De week werd gelukkig erg succesvol afgesloten, na een week vol fietstechnische pech. Na mijn eerste lekke band op dinsdagochtend kwam daar nog een nieuwe lekke band achteraan op dinsdagavond, tijdens de competitie. DNF’je dus. Een beetje beteuterd ging ik voortijdig naar huis… Komende dinsdag nog éen kans om het competitierondje succesvol uit te fietsen, en daarna is  het alweer afgelopen met de Swift/Neuteboom Dinsdagavondcompetitie
Op woensdag werd mijn fiets verwacht bij Van Herwerden voor zijn eerste servicebeurt. Eigenlijk uit te voeren tussen 800 en 1000km, maar vanwege mijn fietsenthousiasme uiteindelijk pas rond de 4000km ingepland.  Na twee dagen kon ik mijn fiets weer ophalen. Een metaalsplinter uit de velg gehaald, waarschijnlijk de boosdoener van beide lekke banden, en een nieuw velglint erop. Prima. Direct de afspraak gemaakt om de ochtend erna terug te keren om naar mijn zitpositie te kijken. Want nee, het zit nog steeds niet 100% perfect.

Iets later dan gepland, na mijn eerste werkweek bij het Hoger Onderwijs Persbureau, kwam ik op zaterdagochtend aan bij de fietsenzaak. F. keek uiteindelijk naar mijn fiets omdat T. aan het lunchen was. De Tacx kwam er niet aan te pas, maar het was al snel duidelijk dat mijn stuur wel een beetje naar beneden mocht worden gezet. Ik houd mijn stuur nu dus zo’n 3cm lager vast. Het zit al direct veel beter, ik denk dat ik nu vrij dicht bij de perfect zitpositie ben. De stuurpen is nog niet verkort, dus ik heb nog wel een uitstulpinkje op mijn stuur, maar dat zal ook snel verholpen worden. Met een afspraak om ‘s avonds nog een rondje te fietsen met F., omdat ik hem vertelde over mijn ambitieuze plannen en dat de mannen op dinsdagavond meestal niet zo spraakzaam zijn, ging ik weer op weg.
Maar nog geen 10km verderop wéer een lekke band. Gelukkig was ik dicht bij mijn ouders, zodat ik niet midden in de duinen mijn band hoefde te vervangen. Ik ben inmiddels in ieder geval een kei in het vervangen van banden!

‘s Avonds weer op de fiets gestapt voor mijn hoogstpersoonlijke training met F. Het was ontzettend gezellig om met een nieuw fietsmaatje een rondje Duinen te maken. Vooral omdat hij mooie verhalen heeft over zijn eigen Beloften-tijd. En als je op het zwaarste verzet, in de beugels, een heuvel op aan het fietsen bent gaat dat veel beter als er iemand keihard hup! hup!, blijven staan! en nog een paar meter! roept. Het is erg fijn om, op aanwijzing van iemand anders, lekker tot het gaatje te gaan. Een hele fijne training! Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Een erg leuke afsluiting na een beetje problematisch begonnen weekje.