Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Criteriumtijger in the making

kidsroom-co-ukOf ik echt een criteriumtijger ben, vind ik een beetje vroeg om al te kunnen zeggen. De klassiekers aan het begin van het seizoen waren net wat te hoog voor mij gegrepen, dus daarvan heb ik er in ieder geval nog geen uitgereden. Criteriums wel. Ik heb stad en land afgereisd om in alle uithoeken van het land criteriums te rijden. En dat vond ik ontzettend leuk. Dus criteriumtijger, dat weet ik nog niet – maar een criterium-‘welpje’ ben ik in ieder geval zeker!En nu ik in mijn rustperiode zit, blijkt dat ik er onbewust nog best veel mee bezig ben, met die criteriums. Zo droomde ik laatst dat ik in een bocht een grote valpartij veroorzaakte. En zit ik zonder dat ik er echt erg in heb te beoordelen of steden en wijken geschikt zouden zijn voor een criterium. Zoals bij mijn zus in Eindhoven. Zij woont in de wijk Tongelre, bij ‘t Hofke. Rond het oude raadhuis en de kerk loopt een mooie ronde weg. Toen we daar met de auto overheen gingen visualiseerde ik dit schattige rondje in een Eindhovens criterium – dat er momenteel volgens mij niet meer is. Het rondweggetje is maar 750 meter, dus wellicht wat te kort, maar neem de Pagelaan erbij en je hebt een fijn criteriumparcours.
Zo spendeer ik dus mijn dagen nu ik niet op de fiets zit. Nog twee weken. Tot de SwaboLadies startbijeenkomst én tot ik weer op de fiets stap. En van die rust geniet ik eveneens ten volste!

Foto: Kid’s Room