Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Dansschoentjes voor Queen Victoria

pendletonJa; het is misschien een beetje commercieel. En ja; er is al negen keer eerder een blik BB’ers (‘Bekende Britten’) opengetrokken om aan het televisieprogramma mee te doen. Maar wow wat een foto! En wat vind ik het leuk dat ze dit gaat doen! Vicky Pendleton, tweevoudig Olympisch kampioene op de baan en sinds enkele weken pensionado. Het is bekend dat ze het fietsen voornamelijk voor haar vader deed en afgelopen week gaf ze toe zich soms zelfs te hebben geself-harmed om maar niet de druk van het fietsen te voelen. Een getroubleed meisje dus, dat dan maar het beste maakte van haar roem als topsportster om ook dingen voor zichzelf te kunnen doen. Zoals advertenties voor Pantène, Hovis en edf. Daar werd ze echter ook vaak voor bekritiseerd.
Maar zelfs als ze dat niet deed vanuit de achtergrond van haar persoonlijke verhaal, maar gewoon omdat ze zichzelf zo ontzettend gaaf vindt, dan nog vind ik het geweldig. Het zet wielrennen, vrouwenwielrennen nog wel liefst, wel op de kaart. En dat in een sexy verpakking. Een extreem sexy verpakking.

Daarnaast behoudt het programma van de BBC vanwege haar gematigdheid veel meer exclusiviteit en populariteit: elk jaar één seizoen Strictly, meer niet. En ze starten er niet, na al vier seizoenen ‘Dancing with the Stars‘ te hebben gehad ineens met exact hetzelfde programma op een andere zender. Ze programmeren er evenmin ‘Sterren Dansen op het IJs‘ tegenover ‘Dancing on Ice‘, in dezelfde maanden, op dezelfde tijd. En ‘Sterren Springen op Zaterdag‘ kennen ze vooralsnog ook niet. Ik hoop ten zeerste dat dat zo blijft.

Binnenkort zullen wekelijks dus weer zo’n 10 miljoen Britten aan de buis gekluisterd zitten om naar de dansende celebs te kijken. Bij de finale vorig jaar had het programma maar liefst 12 miljoen kijkers. Natuurlijk niks vergeleken bij de vele internationale televisiekijkers die afstemden op de Olympische sprintfinale of de keirin, maar nog steeds een indrukwekkend getal. Of Vicky dat ook gaat halen, die finale, dat durf ik echt niet te zeggen. West End- en Broadway-ster Denise van Outen doet namelijk ook mee en die zal zorgen voor stevige concurrentie. En stiekem vind ik Denise ook heel erg leuk – soms heeft mijn sporthart de overhand, soms mijn theaterhart. De beste oplossing is dus dat het een battle of the babes wordt, met Vicky en Denise in de finale. Dan kunnen we sowieso van beide mooie vrouwen zo lang mogelijk genieten!

Foto: Evening Standard/ Ray Burmiston