Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

De back-end van…

graduationjeanine071kleinEr zit op zich best wel wat kennis in dat pannetje van mij. Ik heb een mooie BA-titel, én een MSc-titel. Daarnaast heb ik ook nog in een grijs verleden wat over internationale economie geleerd. Sommige mensen noemen mij een lopende film-encyclopedie – een film kijken met mij is écht niet leuk. Want ik roep constant dingen als “hé, dat is die en die uit die en die film!” (maar dan dus wel de specifieke namen hè, niet als in dat is ‘dingetje’ uit ‘die ene’ film). Binnen de televisiewereld heb ik me binnen no-time opgewerkt van stagiair naar volledig redacteur. En ook binnen het fietsen heb ik nu toch al flink wat geleerd. Maar helaas blijven er toch ook nog flink wat plekken over waar ik echt absoluut niks van weet.

Neem mijn mountainbike. Ja, ik heb ook een mountainbike, voor als het opnieuw zo’n witte winter gaat worden als de vorige jaren. Dan kun je simpelweg niet met een wegfiets overeind blijven. Daarom heb ik vorig jaar ergens heel goedkoop een mtb op de kop getikt. De versnellingen zitten gewoon ín het stuur en ik heb er zelf spd-pedalen op moeten zetten. Ik kan er op rijden, maar daar is ook alles mee gezegd.
Omdat Van Herwerden deze week zijn mega-uitverkoop heeft besloot ik er heen te gaan voor een nieuwe ketting en om m’n vaste moeren te vervangen door (uitval)naven. Of snelsluiters. Hoe heten die dingen officieel? Zelfs dat weet ik niet precies… Maar de verkoopmeneer bij Van Herwerden vertelde me dat het niet zo simpel is om die even te vervangen. Je moet dan eigenlijk een heel nieuw set wielen kopen. Dat was niet mijn bedoeling, dus okay – dan alleen maar die nieuwe ketting. 10-speed of 9-speed? vraagt hij. Ik denk na… en bedenk me dat ik dat eigenlijk helemaal niet weet. Hoe professioneel komt dat over? Laat die ketting dus ook maar zitten. Ik ben alleen met een nieuw zadel weggegaan, voor mijn baanfiets. Over zadels heb ik inmiddels namelijk wel wat kennis.

ikdrankje1Maar ook op andere gebieden ben ik echt een leek. Zoals met websites. Ik kan sites goed bijhouden, content verzorgen is géén probleem. Maar een site bóuwen, dat is een heel ander verhaal. Ik heb zowel een WordPress-account als ook Joomla gedownload. Maar bij allebei zit ik een beetje duffig voor me uit te staren als ik zie hoe ingewikkeld het is. Ik heb ervaring met Tridion en andere CMS-systemen. Maar een pagina om achter jeaninelaudy.nl te zetten (die domeinnaam heb ik dan wel alweer netjes aangevraagd, net als .com) is me nog niet gelukt. En geld om een speciaal mannetje te betalen om er één voor mij te bouwen heb ik helaas niet. Dus als iemand dit digibete meisje daarmee wilt helpen, dan zou ik dat heel erg lief vinden!