Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

De coureur en de zeven roze meisjes

De SwaboLadies hebben zich gisteren goed laten zien op de Coureur, bij de tweede trainingskoers van het seizoen. Ondanks enkele afwezigen vanwege een vakantie in Spanje (W.), ziekte of blessures (E., N. en S.) was de hot pink brigade van Swabo goed in beeld. Dat laten de foto’s van de vaste fotograaf op deze trainingskoersen goed zien! Ik zou bijna in foto’s het hele verloop van de koers kunnen laten zien. Maar dat is wellicht een beetje veel van het goede. Daarom een selectie.

Tijdens het warmrijden worden we al meteen als ploeg op de gevoelige plaat vastgelegd. Normaal fietst iedereen voor zichzelf enkele rondjes voordat de wedstrijd begint, maar het toeval wilde dat we dit keer langzaam allemaal bij elkaar kwamen te fietsen. En dat leverde dit mooi, roze gekleurde, fotootje op. Alleen S. had een eigen willetje en staat dus niet of de foto, zij was op dit moment nog ergens anders op het parcours.

20110213olga2528425291Onze ‘road manager’ O. was er dit keer voor het eerst bij op de Coureur. Het was ten eerste geweldig om te zien hoe iemand met zoveel koerservaring zich volledig in een trainingskoers stort, alsof het om een NK gaat. Daarnaast was het heel fijn dat ze groentjes zoals ik soms tijdens de koers kan coachen. Je leert het meeste zodra je op de momenten dat je fouten maakt wordt gecorrigeerd. De fotograaf kon deze roze mama ook wel waarderen, getuige de vele foto’s die er van haar zijn gemaakt!

20110213ikinpeloton2528225291Mijn prestaties in deze koers waren gelukkig een stukje beter dan vorige week. Nog steeds ben ik wel enkele keren gedubbeld, maar ik kon goed mee in het peloton. Ik weet nu dat ik kan blijven sturen, ondanks dat er renners een stuur in je heup zetten of je precies over dat hoopje grint in de bocht laten rijden (of is dat een kwestie van mijn plek beter claimen?!). En de snelheid is in principe geen probleem, alleen tijdens het aanzetten na de bochten mis ik nog wat kracht. Maar ik was erg tevreden en zou in principe  uitkijken naar volgende week, ware het niet dat we dan met de auto richting België afreizen om de Omloop het Nieuwsblad, die een week later wordt verreden, te verkennen. Ook heel spannend en supergezellig. Ondanks dat ik de wedstrijd waarschijnlijk niet ga rijden is zo’n verkenning met de ploeg uiteraard erg leerzaam. Dus ik rijd mee en slaak waarschijnlijk een zucht van verlichting als ik bedenk welke hoge bergen ik gelukkig niet hoef te gaan beklimmen in zo’n belangrijke wedstrijd met alle grote namen!