Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

De sportersdisco

nieuwsregioAls topsporter ga je op tijd naar bed, drink je geen alcohol en let je op je voeding. Nu ben ik geen topsporter, maar ik doe mijn best het zo een beetje te laten lijken. Zodat ik hopelijk ooit het niveau van een topsporter enigszins kan benaderen. En dus neem ik hun leefstijl over. Dat betekent onder andere niet uitgaan buiten de één maand durende rustperiode die net is geweest. Dat zit er niet in, wil ik straks met de grote meiden mee kunnen in het peloton.

Maar ik heb bedacht dat er eigenlijk zoiets bestaat als een ‘sportersdisco’: spinnen. Op hippe muziek van Rihanna, LMFAO of hits uit de zeventiger jaren lekker in het ritme meetrappen is namelijk bijna net zo fijn als in de discotheek op de muziek dansen. Misschien nog wel beter. Want hoewel ik vroeger wel allerlei vormen van dans heb gedaan en ik dus best uit de voeten kan met een choreo’tje, vind ik freestyle dansen in de discotheek toch wel wat lastiger. En bij spinnen moet je toch nog net een beetje ritme-gevoel hebben, anders houd je niet de goede rpm‘s aan of worden de setjes ‘staan-naar voren-staan-zitten’ toch wel wat lastiger.

Dus een avondje spinnen is eigenlijk hetzelfde als een avondje utigaan. Je hebt lekker op hippe muziek – met de luidspreker op volle sterkte – gehupst, je hebt je spieren op de maat bewogen en als je nou echt goed wilt trainen kan je ook nog keihard meeblèren met de muziek. En daarbij lig je ook nog eens op tijd in bed. Perfect dus voor een sporter!