Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Divagedrag?

buurtlinkDit ziet er toch uit als een lievig ventje, nietwaar? In mijn column van 4 oktober heb ik ook vol voor Rob Ruijgh gestreden, dat het een sympathieke Nederlandse renner is, die goed kan fietsen en ook nog een mooi koppie heeft. Helaas moet ik in dit specifieke geval mijn mening misschien een beetje terugdraaien. Want wat stond er vandaag op de site van Rob’s fanclub?

“Rob Ruijgh fanclub alweer voorbij
De fanclub is opgezet per 1 juli 2011 door 5 personen die nauw verbonden waren met Rob Ruijgh, we zijn met hem opgegroeid en hebben Rob dan ook zien groeien en vormen tot wat hij nu is. De fanclub is opgericht door en voor fans van Rob Ruijgh in de hoop de fans bij elkaar te brengen, de behoeftes te peilen, aan deze behoeftes te kunnen voldoen zonder persoonlijk financieel winstbelang en natuurlijk het belangrijkste: Rob steunen in zijn wielerprestaties!

Helaas zijn wij genoodzaakt om jullie op deze manier te melden dat de fanclub/supportersclub Rob Ruijgh haar activiteiten staakt door onenigheden met Rob zelf. Wij, als bestuur, zijn er achter moeten komen dat Rob zijn afspraken niet nakomt, diverse andere verhalen vertelt aan personen en geld wil verdienen over de rug van zijn eigen fans.

anp-bn-de-semDit doet natuurlijk niets af aan zijn sportieve prestaties en daarom zullen we hem als sporter altijd blijven steunen en aanmoedigen. […]
We zijn de fanclub begonnen met het idee om heel open en eerlijk naar buiten toe te treden, daarom ook dat we zo open en eerlijk zijn over de reden tot staken van onze activiteiten en niet omdat we schade toe willen brengen aan de sporter Rob Ruijgh, we hopen nu juist dat hij gaat inzien dat hij verkeerd bezig is en hij er op tijd wat aan kan doen.”

Dat is toch wel jammer om te horen. Een jonge renner, die sinds twee jaar bij de nieuwe profploeg Vacansoleil-DCM fietst. Dit jaar reed hij tijdens zijn debuut in de Tour de France naar de plek van de hoogst geplaatste Nederlander in het algemeen klassement. Ontzettend knap, maar wat jammer dat het nu lijkt alsof hij niet zo goed met die roem om kan gaan. Althans, als we de mensen van de fanclub mogen geloven. Ontzettend jammer. Maar vooralsnog hoop ik gewoon dat dit een uit de hand gelopen misverstand is, dat met een susser eindigt.

Foto’s: Buurtlink en Koen van Weel