Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Dom, dooooom, dom

“Dom, doooooom, dom, Jeanine! Je weet toch dat kermiskoersjes altijd in het dorpscentrum zijn, op van die klinkertjes. Dan wéet je toch ook dat je je banden niet te hard moet oppompen!

kaai1Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan! Meteen in de eerste ronde merkte ik al mijn ‘beginners’fout. Ik werd met elk klinkertje gelanceerd. De bewegingen omhoog en omlaag waren minstens even groot als mijn verplaatsing naar voren. Met mijn ene bergbeen en één stalpoot kon ik niet genoeg kracht geven om dit te compenseren. Een niet nader te benoemen lichaamsdeel was er evenmin blij mee. Ik had nog wel een half rondje verkend met N., toen had ik ook kunnen zien dat de steentjes er bijzonder slecht bij lagen. Ik had nog tijd genoeg gehad om wat lucht uit mijn banden te laten lopen. Had gehad, ja…

Maar ik wilde deze wedstrijd per se uitrijden. Ik zou die Kaai wel eens even laten zien hoe goed ik daar omheen kon draaien. Voor het grootste gedeelte in mijn eentje of samen met R.. Ik hoop dat dit uurtje knallen ervoor heeft gezorgd dat ik nu weer wat snelheid in mijn benen heb. Next stop: Oostvoorne.

Foto: Soffers Fotografie