Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Een stapje terug én vooruit

unileiden-medewerkers1

Zie je die ene? Daar aan de rechter kant? Die roze? – dat ben ik! Na er mijn bachelor-diploma in Politicologie te hebben gehaald, inmiddels alweer vijf jaar geleden, ben ik er terug: Universiteit Leiden. Gisteren was mijn eerste dag als trainee in business intelligence (excuses, ik kan er helaas ook niks aan doen dat alle functies tegenwoordig in het Engels worden aangeduid). Ik werk op het Bestuursbureau, directie Bedrijfsvoering, afdeling Informatie Management. De eerste twee ochtenden dat ik het mooie gebouw aan Rapenburg 70, de Oude UB, binnenliep heb ik er in elk geval van genoten. Ik hoop dat dat niet al te snel slijt. Ook het mooie, grote trappenhuis, met Latijnse teksten daarop geschilderd: schitterend! Het gebouw ademt studie en wijsheid. Het komende jaar mag ik hier werken, leren en ervaring opdoen. En vervolgens nog een jaar op één van de zeven faculteiten. Stiekem, heel stiekem, vind ik het wel fijn dat ik weer eventjes een stapje terug mag doen op de ‘opgroei’-ladder. Na mijn studie, stage en eerste baan bij de Keuzegids was ik hard aan het afstevenen op een verantwoordelijke(re) functie of baan. Met dit traineeship kan ik wel mijn centjes blijven verdienen met leuk werk, maar mag ik af en toe ook nog even ‘de student’ zijn. Mijn medetrainees en mij is het nog geoorloofd soms fouten te maken (niet te grof), want daar leer je immers weer van. Maar dit stapje terug op de ladder betekent zeker wél een stapje vooruit. Een uitdagende functie ligt namelijk op me te wachten. Inmiddels heb ik een wat beter idee wat die precies inhoudt en ik stort me er met vol enthousiasme in! De eerste cursussen staan gepland, net als een introductiedag voor Universiteits-medewerkers en het afdelingsuitje. Die frisse moed helpt hopelijk ook tegen mijn dipje op de fiets. Maar als ik het zo zie, zou het best eens kunnen dat er in de toekomst vaker berichten onder de categorie ‘Jeanine is Politicoloog’ worden gepubliceerd!

Afbeelding: Medewerkersportal Universiteit Leiden