Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Eerste Swabolady – interview van 2011 is gepubliceerd

Een stukje over ploeggenootje O.in de RijnwoudeKoerier van gisteren. Met zulke toffe meiden (mama’s!) mag ik nou elke week fietsen!

olgarijnwoudekoerier2

Rentree Olga de Boer-van Velzen in wielerpeloton
Ze fietste nog steeds op recreatieve wijze, nadat ze een aantal jaar geleden, als licentiehouder was gestopt. Op zondag rijdt ze met een snelle mannengroep uit Zoeterwoude veel kilometers in de regio. “Ik kan de mannen prima bijhouden en hoop dat ik bij de vrouwen in het peloton ook lekker van voren kan rijden.” Olga laatweten dat haar vader Leo van Velzen ook goed kon wielrennen. Het toeval wil dat haar pa ook al eens was gestopt en op 34-jarige leeftijd zijn fiets weer pakte. Nu is Olga 34 jaar oud en stapt ze ook weer op de fiets.
“Naast het rijden met de mannengroep uit Zoeterwoude reed ik ook al met de Swaboploeg mee. Voor degene die het niet weten, Swabo is een wielerploeg die bestaat uit renners en rensters van wielerclub Swift (Leiden), wielerclub Avanti (Alphen) en wielerclub de Bollenstreek. Door het rijden bij Swabo ben ik weer enthousiast gemaakt om een licentie aan te vragen. Dat heb ik dan uiteindelijk ook gedaan. Swabo heeft nog geen grote sponsor en is blij met iedere kleine sponsor die zich aanmeldt. Onlangs is er in Zoeterwoude een nieuwe wielerzaak geopend, die nu onze sokken sponsort.”

– Vertel eens iets over je wielerverleden en wat je nu doet.
“Ik heb nog met Leontien van Moorsel gefietst in de Farm Frites ploeg. Ik fietste toen de Tour de L’Aude met haar. Daarna ben ik bij de ploeg van Ton van Bemmelen (AA Drink) gaan fietsen, waar ook Suzan de Goede bij fietste. Destijds moest ik iedere dag mijn kilometers maken. Nu heb ik drie kinderen thuis en moet ik niets. Maar ik maak wel mijn kilometers door goed uit te kienen wanneer ik van huis weg kan. Ik heb thuis ook een hometrainer en kan hier aan de overkant bij sportschool Sport2Bfit iedere avond als mijn man thuis is gaan spinnen. Op zondag ga ik altijd minimaal 3 uur fietsen met mijn mannen uit Zoeterwoude. In mei ga ik met een aantal mensen van Sport2Bfit de Alpe d’Huez fietsen. Zelf hoop ik ook de Grande Marmot ronde te gaan rijden, deze ronde gaat onder andere over de Alpe d’Huez, Galibier en Col de Croix de Fer.”

– Waarom willen ze je bij Swabo graag hebben?
“Swabo manager Hans Blom noemde me sinds ik met de Swaboploeg meerijdt de road manager. Ik kan de nieuwe meiden dingen leren die je wel en niet moet doen. Een grote fout die de nieuwe meiden maken is zich zelf overtrainen. Als je moet trainen, maar je hebt geen zin dan moet je niet gaan fietsen; dat wil ik de meiden graag meegeven. Heb plezier in het fietsen en probeer te pieken tijdens de wedstrijden en niet tijdens de trainingsweken. Ik merk bij het spinnen hier bij Sport2Bfit dat ik meiden enthousiast maak voor het fietsen. Hier in Hazerswoude hebben we echt wel talentjes, bijvoorbeeld Amber vd Hulst.”

– Wat wordt je eerste wedstrijd?
“Op 26 februari ga ik de Omloop Het Nieuwsblad rijden in België. Dit is een rit van iets meer dan 127 km met start en finish in Gent. Bij het testen in de sportschool komt naar voren dat ik nu meer vermogen kan fietsen als jaren geleden. Winnen zal moeilijk worden maar ik hoop wel van voren te kunnen rijden of mij in te kunnen zetten om een ploeggenote te laten winnen. Ik wil altijd winnen maar je rijdt bij de Omloop Het Nieuwsblad wel tegen profs die iedere dag fietsen. De grote namen rijden nu een ronde in Qatar en van de zomer weer de Tour de France. Maar bij de iets mindere wedstrijden moet er wel wat mogelijk zijn. Tijdrijden is mijn specialiteit, ben al eens 10e geworden bij een NK. Wens is om stiekem hoger te eindigen in het NK 2011. Op zaterdag 4 juni wil ik zeker proberen op het podium te komen bij de Ronde van Hazerswoude Dorp.”