Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Fietsen achtervolgt me

Ik ben even vier daagjes ertussen uit geweest. Eindelijk beter na een flinke week echt ziek te zijn geweest was ik gelukkig fit genoeg om de geplande city trip naar Wenen door te laten gaan. Met mijn zusje ben ik vier dagen naar de hoofdstad van Oostenrijk geweest, de stad van Keizerin Sisi, van de gugelhupf en de apfelstrudel, van Mozart en de Staatsoper en uiteraard van de wiener schnitzel – jammer dat zo’n statige en pompeuze stad als Wenen zijn naam moet ontlenen aan een goedkoop stuk gepaneerd vlees. Maar dat terzijde.
bike-radar-com1Deze vier dagen in het buitenland vormden ook de laatste vier dagen echte rust voor ik fanatiek met mijn trainingsseizoen begin. Het najaarsgriepje heeft ervoor gezorgd dat ik nog niet eerder officieel ben kunnen beginnen daarmee. Nu dus nog even vier dagen geen wielrennen en dan supergemotiveerd beginnen. Even nog niet aan fietsen denken.
Of eh..? – direct náást het hotel waar we verbleven lag de wielerwinkel Star Bike. Met in de etalage de Giant Tria Trinity. En ook Kuota-fietsen. En mooie Cannondales. Even verderop lag nóg een fietsenzaak, met allerlei merken en heel veel accessoires. Ik kon het niet laten om toch even binnen te kijken. Ik moest me inhouden om niet eentje van de supervoordelig geprijsde fietsen mee te nemen. En ook een Star Bike-outfit zat in gedachten al in mijn tas. Tot ik er achter kwam dat alleen maar een zomerjack met lange mouwen al 90 euro kostte. Ik ben dan wel een beetje gek, met dat hele wielrennen, maar niet zó gek.Zonder fysieke aankoop vertrok ik dus weer uit Wenen. Maar wel weer helemaal geïnspireerd, hopelijk zit ik ooit ook op zo’n mooie tijdritfiets. En misschien is het wel selectieve waarneming hoor, maar dat fietsen achtervolgt me overal. Naast de theaterwereld is er niks waar ik zo gepassioneerd over ben of ben geweest. Dus die achtervolging kan mij niet woest genoeg zijn!

Foto’s: Destination 360 en Bikeradar.com