Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Fietsen als een oud wijf

spinningNa een week van keelpijn, hoofdpijn, dichte oren, dichte neus, liters snot, stoombakken, dropjes, hoestdrankjes en bankhangen zat ik gisteren eindelijk weer op een fiets. Een spinfiets wel. Even rustig aan beginnen, want eigenlijk was ik nog niet helemáál opgeknapt. Maar het was Pink Ribbon Ladies Night bij de sportschool van ploeggenootje O., Sport2BFit. En als dochter van een breast cancer survivor (in het Engels heeft die nare term net wat meer schwung) moest en zou ik daar bij zijn. Er was een spinning les aan het eind van de avond en de allerlaatste beschikbare fiets was voor mij! Voorwaarde om mee te mogen doen was een roze outfit – laat dat bij de SwaboLadies nou geen probleem zijn! O. hoefde gisteren even niet zelf les te geven, want we hadden een heuse Xco-trainer die deze avond de les voor zijn rekening nam. Er waren veel vrouwen bij die pas voor de eerste of tweede keer in hun leven op een spinfiets zaten, maar voor het goede doel mee wilden doen. Een mooi gebaar en hoewel ik me dus nog niet echt lekker voelde vond ik dat niet mocht zeuren. Want die vrouwen zaten vast veel harder af te zien dan ik.

omaopfiets1Na die spinning les, waar ik me wel ietwat heb ingehouden, wilde ik vandaag dan toch eindelijk even een ritje buiten maken. Het is alweer bijna november en het lichaam traint zich niet vanzelf. Een rustig duurtraininkje in D1 mocht wel van trainer P.. Dat heb ik geweten. Ik deed drie trappen en was mijn herstel-(H)-zone al uit, rechtstreeks de D1 in. Hoewel ik me namelijk wel stúkken beter voel, heb ik nog een klein beetje neusverkoudheid waardoor ik snel benauwd ben. En daarom zit ik dus al op een laag tempo meteen in D1. Maar ik heb me ingehouden. Want ik wil mijn vorm op de lange termijn verbeteren en niet op de korte termijn een goed gevoel hebben. Ook al is dat heel verleidelijk! Ik heb in het afgelopen jaar zoveel geleerd over mijn lichaam, waaronder ook om heel goed naar mijn lichaam te luisteren. Dat is bij mij nog wel eens een probleem geweest, maar ik koester ‘het pakketje’ dat ik heb gekregen nu heel goed. En heb me dus netjes aan de D1 gehouden. Ook ondanks dat dat betekende dat ik als een oud wijf op de fiets zat en ik maar zo’n 25 km per uur gemiddeld heb gereden. Maar ach. De kop is er af; de eerste echte training voor seizoen 2012 zit er op!

Foto’s: Sport2BFit en Patrick de Koning