Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Hakke takke, balle balle

hakketakkeballeballeAls goedgeaarde Limburgse – of in ieder geval als een Hollandse met 100% Limburgs bloed in mijn aderen – ben ook ik afgelopen weekend naar het zuiden afgereisd om een avondje carnaval te vieren. In de enige stad waar ze écht weten wat carnaval vieren is; Maastricht. Met onze voltallige vastelaovends-groep die ik aan mijn studentenvereniging heb overgehouden hebben we de natte sneeuw, kou en ijzel getrotseerd. Wel alcoholvrij in mijn geval. Met de eerste wedstrijd die op 3 maart op het programma staat wil ik niet de laatste weekjes training in gevaar brengen. En hoewel veel Hollanders denken dat carnaval alleen maar om zuipen gaat is dat dus niet het geval. Tuurlijk gaan er veel pilskes en haalvöm’s over de toonbank, maar er heeft niet één iemand een opmerking gemaakt over mijn colaatjes. Waar je in het Hollandse vaak wel een opmerking krijgt als je niet (snel genoeg) je biertjes achterover gooit is het in Limburg prima als je je carnaval alcoholvrij wil vieren. En ik heb me prima vermaakt hoor! Want ook nuchter zie ik de lol wel in van een heel café dat op zijn hurken gaat tijdens deze trompet-solo’s of mensen in M&M-pakjes die alleen zijwaarts een café in en uit kunnen. En ook zonder hongerkick van de alcohol stond ik gewoon midden in de nacht in de rij bij Reitz voor friet met sais. Want dat hoort er bij. Helaas heb ik niet, net als de Limburgers, een week vakantie. Dus vandaag was het gewoon weer terug aan het werk. Wellicht koop ik nog wel een pakje pannenkoekenmix voor vanavond, want het is immers Pancake Tuesday vandaag. Maar dan moeten we het er weer mee doen voor een jaar. Kunnen we een jaar lang, zoals we ons elk jaar voornemen, gaan denken over een tof thema voor het komende carnaval. Tot nu toe zijn we prinsessen & ridders (Chateau Paprika), kleurtjes, piraten en Aziaten geweest. En dit jaar zijn we in pyama, slaapmuts en ochtendjas de straat op gegaan. Ideeën voor volgend jaar zijn altijd welkom! Foto: Bikes ’n Parts