Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Happy girl

zadelIk ben een weer een happy girl. En dat komt door K. van Vusolo. Bij hem mogen we als SwaboLadies langskomen om onze fietsen te bike fitten – een chique naam om te zeggen dat je je fiets op de juiste manier afstelt. Bij mijn Specialized had K. al wonderen verricht en nu moest mijn Giant er ook nog aan geloven.
Nadat ik mijn fiets in juli had opgehaald, bevrijd was van het gips en voor het eerst op mijn nieuwe aanwinst wilde gaan zitten, merkte ik al dat hij nog niet helemaal op mijn maat was gezet. Als ik op het zadel ging zitten, dan hingen mijn benen aan beide kanten een beetje nutteloos te bungelen. Ik kwam niet bij mijn trappers. Omlaag dus met dat ding. Na het eerste fietstochtje merkte ik dat ik mijn benen overstrekte. Nog wat omlaag. Fietsmaatje F. zag dat ik er nog steeds niet echt lekker op zat, waarna mijn zadel voor een derde keer omlaag werd gezet.
Uiteindelijk bleek de geweldig oncomfortabele koers van maandag ook voor een groot gedeelte door de afstelling van mijn fiets te komen, en niet zozeer door de druk in mijn banden. Uit de bike fitting kwam namelijk naar voren dat mijn zadel ruim 3cm naar beneden moest. Mijn stuur bijna 2cm. Nu lijkt 3cm misschien niet veel, maar als het gaat om fietsafstellingen is dit echt een belachelijk groot verschil. Geen wonder dus dat ik maandag met die harde banden, de slecht gelegde klinkertjes en een véél te hoog zadel zo’n pijn kreeg aan mijn niet nader te benoemen lichaamsdeel. De duurtraining gisteravond was een verademing! Ik ben weer een happy girl!

Foto: Fietsen van Laere