Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Herman, o Herman

Over het algemeen zijn BN-ers met de naam ‘Herman’ niet bepaald popsterren of hunks. Van de Hermannen Finkers, van Veen, den Blijker en Brood is misschien alleen de laatste een soort van heroïne cool te noemen. Maar mijn mening veranderde toen ik gisteren het NTR-programma Achter het Scherm keek. Waarbij er in elke aflevering wordt getoond wat er achter de schermen bij een televisieprogramma gebeurt. Deze week was de NOS aan de beurt. Met een grote rol voor nieuwslezer Herman van der Zandt. Voor het eerst registreerde ik deze naam pas echt goed. hermannl31Herman? – hij is veel te knap voor een Herman!dacht ik meteen. Hij kwam helaas wel een beetje leeghoofderig over. Met zijn ‘eeh, ja, ik heb eigenlijk geen definitie voor nieuws’ en andere kortzichtige opmerkingen. Maar dat komt misschien door hoe het programma is gemonteerd. Een nieuwslezer kan immers toch niet leeghoofdig zijn? Dat kan ik me echt niet voorstellen. Dus ik ga er maar van uit dat er in dat knappe koppie ook voldoende hersencelletjes actief zijn. Want hoewel hij zo, recht in beeld, misschien wat saai overkomt, vond ik dat toch wel anders als je hem achter zijn bureautje ziet zitten om het nieuws voor te bereiden. Dan komt ineens zijn guitige neus in beeld en zie je zijn pretoogjes.herman1En wat zag ik toen ik even op hem ging Google-en? In 2010 heeft hij meegedaan aan het NK voor Journalisten. En dan nog wel in de B-categorie, waar wij als dames dus ook bij mee fietsen. Ik zat dit jaar dan wel in het peloton met Wilfried de Jong, maar stiekem hoop ik dat Herman volgend jaar gewoon weer van de partij is! En neemt hij Thijs Zonneveld dan ook weer mee?
Moet ik dan natuurlijk wel mijn titel weten te prolongeren..

Foto’s: Nederland 3 en Het is Koers!