Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Ik heb een probleem… – Ik ben ’n beetje verliefd!

dierfoto-phpIk heb een klein probleem. Ik ben namelijk een beetje verliefd geworden. Niet op een jongen, maar op een hondje; Max. Wat een cutie, he!

Hoe is dat zo gekomen? Wel. Achteraf gezien heb ik het best lastig gevonden om van mijn vrije studentenleventje over te gaan op op mezelf wonen, met een eigen huishouden, daarbij een (top)sportersbestaan proberen vol te houden en dan ook nog op sociaal gebied een beetje ‘n leuk leventje leiden. Veel ‘bordjes om omhoog te houden’ en soms wordt me dat best een beetje veel. Toen ik het daar met mijn zusje over had, zei ze: waarom kijk je niet of er een leuk hondje is dat je gezelschap kan houden?. Maar dat idee wimpelde ik gelijk weg. Dat past nu niet mijn leven; te weinig thuis, te weinig geld, veel gedoe… – Aan de andere kant; er zijn meer mensen die een druk leven hebben en ook geen geldboom in de tuin hebben staan, maar toch een hondje (kunnen) hebben. Dus ik ging eventjes kijken op de site van de Dierenbescherming. Gewoon om te kijken wat er is. Een beetje vooronderzoek doen, zeg maar.

En toen zag ik de foto van deze lieve jongen – die een sportmaatje zoekt! -, die alleen thuis kan blijven en in het asiel hier verderop zit te wachten op een nieuw baasje. Oh jee. Ik was op slag verliefd en kan ‘m niet uit mijn hoofd zetten! Wat moet ik nu doen?! Zijn er mensen die een met mij vergelijkbaar leven leiden en me kunnen vertellen of zoiets met een hondje te combineren valt?!

(Een makkelijkere oplossing zou natuurlijk zijn om een lief katje te nemen, maar ik ben toch echt een hondenpersoon, geen kattenpersoon. Dus als ‘t geen hondje wordt, dan houd ik het toch maar gewoon bij m’n visjes Amy en Adèle.)

Foto: Dierenbescherming