Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Intro als deelnemer bij NK voor online profs

Bron: nkonline.nl

“Bij de dames verschijnt aan de start van het NK Online: Jeanine Laudy. Deze (online) editor bij de Keuzegids is al jaren een ware wielerfan en besloot om in 2008 een racefiets voor zichzelf te kopen. Althans.. dat was de bedoeling. Tot ze besloot om in het buitenland MSc Management te studeren aan de Queen’s University Belfast. Nadat Jeanine in oktober 2009 haar scriptie had geschreven kocht ze dan eindelijk haar eerste racefiets en werd ze in mei 2010 lid als toerder bij LRTV Swift in Leiden. In de periode na haar studie had ze ruim de tijd om zichzelf op de fiets te kunnen ontdekken. Doordat ze veel op de fiets zat schoot het niveau flink omhoog en viel ze tussen de toerders al snel op.

Op voorspraak van de SwaboLadies begon Jeanine – inmiddels rijdend op een spik-splinternieuwe Specialized Roubaix Expert –  eind 2010 met clubkoersen en trainingen bij de elite dames om in maart van dit jaar haar debuut te mogen maken bij een elitewedstrijd voor vrouwen. In de afgelopen elitewedstrijden heeft Jeanine Laudy erg veel kunnen leren in het peloton. In de bekende klassiekers en criteriums zoals de Omloop van de Schermer, Parkhotel Rooding Hills Classic, Draai rond de Kaai en een handvol tijdritwedstrijden fietst ze met rensters die hun sporen in het dameswielrennen al ruimschoots hebben verdiend, waardoor direct resultaat er nog niet bij zit. Kortom; een erg mooie leerschool om op dit hoge niveau te kunnen koersen en zo meer kracht, snelheid en ervaring op te doen.

Op 10 september weten we of Jeanine Laudy de vruchten heeft kunnen plukken van haar leerzame jaar en misschien wel het Rood-Wit-Blauw aan mag trekken..”

Foto: Foto Koos