Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Karma karma karma karma karma (chameleooon)

dolan-pre-cursa-zoomKarma (het, de, of gewoon ‘karma’?) is me eens goed gezind, gelukkig. Dat gebeurt niet heel vaak, dus ik koester het bewust zodra het wel eens gebeurt. Van zondag op maandag zijn er namelijk 16 baanfietsen gestolen in de stallingen van het Velodrome in Amsterdam. Belachelijk natuurlijk, wie doet zoiets?! Jammerlijk genoeg is het ook best knap dat er 16 fietsen zijn gestolen zonder dat íemand het doorhad.
Zelf was ik ook van plan mijn nieuwe aanwinst, de Dolan PreCurse baanfiets, in zo’n stalling te zetten. Ik had beheerder B. zelfs al gebeld om een plekje aan te vragen. Afgelopen donderdag zou ik mijn fiets na de vrije training achterlaten bij de Velodrome. Maar ik merkte dat het voorwiel verwisselen toch best gemakkelijk ging. Ik besloot me de 50 euro per jaar uit te sparen en de fiets gewoon weer mee naar huis te nemen. En wat ben ik nu blij dat ik dat heb gedaan!

Nu is mijn beginners-Dolan natuurlijk bij lange na niet zo interessant om mee te nemen, maar als hij net in een stalling zou staan bij een hele chique fiets dan hadden ze mijn Dolan vast ‘voor de leuk’ ook meegenomen. En dat zou me best een financiële aderlating zijn geweest. Ik kom net aan rond per maand – en vaak ook net níet. Dat komt deels natuurlijk door de dure wielerhobby, maar ook daar kan ik me nauwelijks wat permitteren. Alleen met hulp van paps en mams bijvoorbeeld kon die baanfiets er uiteindelijk komen. Dus dat ik ‘m niet na twee weken alweer kwijt was, daar ben ik ontzéttend blij mee!

Voor alle andere gedupeerden is het natuurlijk wel een flinke domper. En er wordt ook alles aan gedaan om de fietsen terug te krijgen. Er is al een Facebook-pagina over de inbraak opgezet, met foto’s van verschillende gestolen fietsen. Toch ben ik bang dat die inmiddels al aan de andere kant van Europa zijn. Want met die drie banen die we in Nederland hebben valt het natuurlijk veel te veel op als je met zo’n gestolen fiets een rondje maakt. Ik hoop maar dat er toch nog wat wordt teruggevonden. Al is het maar één. En dat die idiote mensen die dit hebben gedaan worden gepakt!