Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Kermit & Kharma

fietsen1Nee, ik heb geen megasalaris bij de Universiteit. Mijn freelance carrière brengt nog geen fortuinen op. En ik heb niet een of andere koopziekte. Alhoewel het misschien wel zo lijkt, dat geef ik toe. Afgelopen maand ben ik twee fietsen rijker geworden. Mijn lang verlangde tijdritfiets is er eindelijk, in de vorm van een groene Ridley van de Dolmans-Boels damesploeg. En na twee seizoenen is er ook een nieuwe koersfiets in huis, een Kuota Kharma. Naast mijn allerliefste aanwinst in de afgelopen maand zijn het mijn twee grote nieuwe liefdes. Ze staan allebei nog in de woonkamer, gewoon zodat ik er heerlijk de hele dag naar kan kijken. Nu ze nog schoon zijn en glimmen als een diamant. Ik ben geen echte materiaalfreak, maar hiervan kan ik toch echt genieten.

Maar de gekkigheid is niet zo extreem als die lijkt. Waar ik eerst namelijk serieus overwoog om een Bianchi Oltre (met Ultegra Di2) te kopen via de ploeg, heb ik nu voor hetzelfde geld twée nieuwe fietsen. Vroeger vroeg ik me altijd af hoe men dat deed. Die goede deals vinden. Maar inmiddels zit ik ook in het ‘circuit’. Niet in de minste plaats door D. – sinds kort ook deel van de SwaboLadies-familie als vriendje van -, die me niet alleen heeft leren koersen en mijn fietsen regelmatig van het broodnodige onderhoud voorziet, maar me dus ook tipt als er ergens iets voordelig is te krijgen. Want dat is nog iets waar ik wel steeds meer over begin te leren, maar nog niet alles over weet; wanneer is iets écht voordelig en wanneer is iets niets anders dan de normale prijs? Die Kuota: dat was een erg mooie deal, beaamde D. gisteren nog even terwijl hij de derailleur van mijn koekiemonster aan het ontmantelen was.

Mijn tijdritfiets, die inmiddels al is omgedoopt tot Kermit vanwege zijn kikkergroene kleur, heb ik echter via ploeggenootje S. weten te bemachtigen. We zijn beiden kleine rensters, dus toen er twee XS-tijdritfietsen van Dolmans-Boels te koop stonden was ze zo aardig mij daar ook over te vertellen. Wij kleine rensters moeten elkaar immers steunen, nietwaar? En zo is het gekomen dat ik mijn fietsverzameling in één maand met twee enorm gave fietsen heb uitgebreid. Maar het was dus niet vanwege een teveel aan geld. Of omdat ik stiekeme kapitalen heb. Gewoon een beetje slim zoeken, om je heen kijken en rondvragen. Speaking of which, als iemand weet hoe ik voor een mooi prijsje aan deze wit-roze Sidi’s kan komen…?