Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Kniekousjes voor kokette dametjes

Als ik de voordeur binnenloop zie ik dat mijn postvakje gevuld is. En niet met zomaar een brief – er is een pakketje aangekomen! Zou dat…? Dat zou wel heel snel zijn…Maar; ja hoor! Een nieuwe aanwinst in mijn hot pink kledingcollectie van Swabo is binnen! Roze sportcompressiekousen, van de toepasselijk genoemde website www.sportcompressiekousen.nl. Nadat ik een setje witte compressiesokken had aangeschaft, sprak meneer Erik mij aan via Twitter. Of ik niet interesse had om een setje roze sokken aan te schaffen. Dat staat wel zo netjes bij de rest van onze wielerkleding. De oren werden gespitst.

Meneer Erik vertelde mij alles over de werking van de compressiesokken. Over hoe de druk op je benen juist je bloedvaatjes verder laat open staan, waardoor de bloedstroom beter op gang blijft. Daardoor heb je minder snel last tijdens het fietsen en herstel je sneller na een rit. Tijdens een wedstrijd zijn compressiesokken helaas niet toegestaan , maar bij trainingen en tijdens het reizen van en naar een wedstrijd kan je er fijn gebruik van maken.

De werking van deze sokken hadden zich bij mij al bewezen na de verkenning van Omloop het Nieuwsblad, toen ik – ondanks mijn niet-klimmersbenen – nauwelijks zware of pijnlijke benen had na afloop. Dat ik nu een paar roze kousen heb die mijn benen helpen het vele fietswerk te doen is natuurlijk helemaal geweldig!

En voor mensen die niet zo van het roze zijn; ze hebben ze ook in het groen!