Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Koers-driedaagse

De back-to-basics / pas-op-de-plaats mentaliteit van vorige week heeft zijn vruchten afgeworpen! Een druk Pinksterweekend later kan ik terugkijken op ‘n succesvolle koers-driedaagse.

sloten4klein1Op zaterdag besloot ik voor het allereerst naar Sloten in Amsterdam te gaan. De baan had ik er inmiddels al eens gezien, maar het buitenparcours zou ook perfect zijn om je snelheid te ontwikkelen. Vanwege nog te finaliseren verhuis-praktijken nam ik niet de drukke 15.00u-groep midden op de dag, maar de veel rustigere 13.00u-groep. Zonder elitemannen, dus met iets minder snelheid, maar doordat er minder renners aan de start staan ook een kleiner peloton om je in te verstoppen. Net voor de start kwam er een hoosbui naar beneden waardoor het parcours lekker nat was. De foto die achteraf van mij werd genomen zegt genoeg. Zodra die op de website van ASC Olympia staat zal ik ‘m ook deze bloglezers niet onthouden (inmiddels te bewonderen).

De wedstrijd ging goed. Er was heel sneaky een kopgroepje vertrokken die al snel zo’n 100 meter hadden. Samen met enkele mannen probeerde ik hen nog terug te halen. Maar het mocht niet baten. Wel heb ik lekker gekoerst, heb ik inderdaad erg goed op snelheid kunnen oefenen en ben ik netjes voorin het peloton gefinished. Waarbij ik in mijn ‘persoonlijk sprintje’ nog drie mannen klopte.

????????????????????????????????????

Oudenbosch. In het Noord-Brabantse Oudenbosch werd op zondag de 45e Ronde van Oudenbosch verreden. Een criterium over 32 rondes van net iets minder dan 2 kilometer. Ik heb lekker meegereden, heb mezelf weer verbeterd en heb de helft van de wedstrijd uitgereden. Ik was best tevreden, zeker met de wedstrijd op Sloten nog in mijn benen. Eerder in het seizoen waren twee koersdagen achter elkaar geen succes. Maar het mooiste succes kwam aan het eind van de wedstrijd, toen eerstejaars N. naar een derde plek sprintte!
Districtskampioenschap Zuid- en Noord-Holland. Bij het DK Tijdrijden vorige maand was het al duidelijk wat een sterk district wij hebben. Zo veel grote namen. Daar stonden we gisteren opnieuw mee aan de start in Pijnacker, voor het DK op de weg. Het was weer een beetje regenachtig, maar gelukkig werd het droger toen wij moesten starten. De start ging lekker (wel nog altijd een moeilijk punt waarbij ik nog veel kan leren om tijd te sparen) en ik ging lekker in het peloton mee. Totdat een renster van Restore en vervolgens twee rensters van GRC Jan van Arckel achter elkaar een gat lieten vallen. Er was niemand anders om het gat dicht te rijden, dus deed ik het zelf maar. Maar dat was nou net te veel inspanning om vervolgens bij het peloton te blijven.

wielrennendk-pijnacker25281525291Samen met M. en W., af en aan aangevuld met andere rensters die dan weer moesten afhaken of opnieuw in het peloton sprongen, heb ik de wedstrijd vervolgd. Het werd mijn eigen wedstrijd. Met de derde koersdag op rij, een succesvol Sloten op zaterdag en bijzonder hard gewerkt op zondag in Oudenbosch wilde ik kostte wat kost deze wedstrijd in m’n eigen tempo uitrijden. En dat lukte! Samen met M.! Twee uitgeputte maar voldane Swabistes staan op de foto.
Toen ik vanochtend op Wielerland.nl keek, zag ik dat alle gedubbelde rensters niet in de officiële uitslag staan – al die keren dat ik criteriums niet uitreed werd ik wel in de uitslag gezet, omdat mijn chip werd geregistreerd. En nu ik ein-de-lijk heb uitgereden, worden we gemakshalve niet genoemd. Een beetje gedesillusioneerd was ik wel.

Maar, de tevredenheid overheerst! Drie dagen koers achter elkaar, waarvan twee wedstrijden uitgereden. Een SwaboLady op het podium. Voor het eerst een bidon in volle vaart aangepakt (ook een kunst op zich!). En het vertrouwen in mijn lichaam is weer hersteld! Op naar de volgende koers!

Foto’s: Dolly van der Laan en Rien Paardekooper