Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Leeve Limburgse Luujkes

Bij de Parkhotel Rooding Hills Classic van dit jaar, nog helemaal aan het begin van mijn eerste wielerseizoen, kwam er een aardige fotograaf naar me toe, toen we ons met de SwaboLadies aan het voorbereiden waren. Het bleek Eddy Offermans van Edge Fotografie te zijn. Hij was zo aardig om een paar foto’s van me te maken, ondanks dat ik al na 30 minuten uit koers werd gehaald. We werden vriendjes op Facebook. En in mei van dit jaar vertelde hij over zijn nieuwe project ‘Cycling Ladies’. De bedoeling was om wielrensters zowel in fietsoutfit als in een Bohemian-style, over the edgefietsfoto1top, fashion shoot te fotograferen. Afgelopen weekend mocht ik als eerste wielrenster op de foto. Ik zou eigenlijk samen met ploeggenootje J. gaan, die ook was gevraagd. Maar zij had helaas autopech. Dus reisde ik in mijn eentje af naar Hoensbroek. Een plaatsje op steenworp afstand van waar mijn moeder is opgegroeid – langs de Molenberg in Heerlen. Naar Limburg gaan voelt altijd weer een beetje als ‘thuiskomen’. Met twee Limburgse ouders merk ik duidelijk dat ik Limburgs bloed in me heb. Ik ben een stadsmeisje, maar houd van het Limburgse. De Limburgse mentaliteit. Dat ik aanbelde bij de voordeur, maar dat Eddy vertelde dat ze die eigenlijk nooit echt gebruiken. Dat niet alles hup-hup zakelijk wordt afgehandeld, maar dat er even gezellig gezeten en gedronken moet worden. Het Limburgse dialect. Dat visagiste D. een vriendin van de familie is. Dat je je er meteen welkom voelt.

edgeglamfoto1Na de foto’s in het veld, van mij in fietsoutfit en op de fiets, gingen we naar de studio even verderop. D. ging los met haar make-up. De kleur van onze cluboutfit zou terugkomen in deze fashion shoot. Nu is roze niet mijn kleur, vind ik zelf. Maar met de professionele visagie, mooie fotografie van Eddy en modellen-tips van G. is er toch een mooie reeks fotootjes getrokken. Het is totaal anders dan hoe ik normaal ben. En dat is geweldig. Dat was precies de bedoeling. ‘t Is erg tof om jezelf een keer helemaal te laten gaan. En zo ben ik de eerste renster in dit mooie project. Vandaag gaat S. op de foto. En enkele andere grote namen hadden ook al interesse getoond. Dus het wordt een mooi project, dat ‘Cycling Ladies’. Krijgt het vrouwenwielrennen ook weer wat verdiende aandacht!