Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Listen carefully, I shall only say this once

Volgens sommige bronnen begint de aftakeling al op je achttiende. Andere beweren dat dat pas vanaf je 21e aanvangt. In ieder geval ben ik beide leeftijden al ruim gepasseerd. En volgens mij is de aftakeling ook daadwerkelijk begonnen. Blijkbaar werkt ‘de tand des tijds’ zich van boven naar beneden, want bij mij zijn m’n oren als eerste aan de beurt gekomen.

robbie_williamsGehoortesten hebben bij mij nooit aanleiding tot vragen gegeven en ik hoor in principe ook prima, hoor. Maar op feestjes merk ik altijd dat ik het erg lastig vind om de mensen met wie ik praat te verstaan als er harde muziek wordt gedraaid of als het een gehorige ruimte is. En dit probleem, dat ik met een beetje omgevingsgeluid een doof kwarteltje word, manifesteert zich ook op de fiets.

Zodra je op tempo fietst zal er altijd wind langs je oren suizen, of je nu voor of tegen de wind rijdt. En dat is niet bevorderlijk voor de capaciteiten van mijn gehoorgang. Zodra er iets vanuit de achterhoede van de groep wordt geschreeuwd moet ik negen van de tien keer aan mijn bijrijder (toevalligerwijs is dat in veel gevallen J.) vragen wat er wordt gezegd. Zo is ‘rechts’ voor mij al heel snel ‘lek’, of denk ik dat er ‘remmen’ wordt geschreeuwd wanneer dat ‘drempel’ is (en vice versa uiteraard).

Vandaar dat ik ook tégen de afschaffing van oortjes tijdens de wedstrijd ben…

Foto: ClashMusic.com