Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Mag ik? Please? Alsjeblieft? Lieve trainer?

Ik zit nu ruim drie weken in mijn officiële rustperiode. Ik heb wel af en toe wat gefietst, maar ik heb nog niet gericht getraind. Aankomende maandag mag ik weer en hopelijk verzint mijn trainer iets leuks om mee te beginnen. Want het is hard nodig dat ik weer wat ga doen. Vanochtend thecredo-wordpress1verstuurde ik dit Twitter-bericht:

“Ik ben onrustig, heb 2 kilootjes erbij gekregen (alles bij mn buik en omstreken :(.. ) en m’n benen jeuken – tijd om weer te gaan trainen!!”

Inmiddels heb ik al best wat reacties gekregen. Dat het maar 2 kilootjes zijn en gelukkig niet 6 of zelfs tegen de 10. Dat het in de winter beter is om een kleine ‘vetlaagje’ te hebben. Dat het er vanzelf wel weer afgaat. Eén plagende opmerking suggereerde dat ik me niet zo vol had moeten eten in de rustweken. Maar dat heb ik oprecht niet gedaan. Alleen bij m’n housewarming heb ik lekker genoten van wat snacks en alcohol. Dat moet toch ook een keer mogen.

Maar blijkbaar is dit wel normaal. In ieder geval voor vrouwen. Ook Marijn de Vries heeft er al eens een column over geschreven. Terwijl zij dus écht niks te klagen mag hebben over haar vetjes. Het gaat er niet om welk gewicht of welke omvang je hebt, alle meiden voelen zich geregeld wel eens dik. Sowieso één keer per maand. En als sporter heb je dat dus blijkbaar ook standaard als je even stopt met die sport. En laten we vooral ook niet vergeten dat ik óók schreef dat ik me onrustig voel en dat mijn benen jeuken. Dat is minstens evenveel aanwezig als het me wat dikkig voelen. Want ik weet ook heus wel dat ik er nu niet als een Michelin-mannetje bij loop. Maar toch ben ik blij als ik de routine en het ritme van de trainingen weer kan oppakken. En als fijne bijkomstigheid zal mijn lichaam zich dan ook weer wat strakker gaan voelen!

Foto: The Credo