Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Met m’n bici naar de Amici bij Bimici

bimiciIk had het natuurlijk al een beetje kunnen weten. Want zowel bij mijn Specialized als mijn Giant bleek ‘t toen ik bij Klaas op bezoek ging het geval te zijn. Het zadel van mijn baanfiets stond compleet verkeerd. Niet zo gek dus dat ik weer eens kniepijn kreeg. Dat was al enigszins verholpen met het 16T-verzetje dat ik van R. had gekregen, maar zo’n bike fitting vond ik geen overbodige luxe. Die Dolan van mij is immers een post-order-fiets. Waar ik ook nog eens een nieuw zadel op heb gezet. Om er dan nog even een bekwaam iemand naar te laten kijken is dan wel erg gewenst.

Het zadel ging 2cm omhoog, wat in wielertermen heel veel is. Het moest ook een beetje naar voren. En mijn stuur zat scheef. Dat had ik zelf ook al wel gezien, maar ik verwachtte eigenlijk dat het niet zo erg was. En ik bedacht me dat ik ook daarmee gewoon zou wachten tot de bike fitting. Maar dat scheen nog best veel invloed te hebben op mijn zitpositie. Hoe heb je daarmee kunnen fietsen?!, vroeg Klaas me terwijl hij aan mijn fiets aan het sleutelen was en ik lekker van ‘n kopje Italiaanse espresso genoot. Tja, ik keek ‘m een beetje beschaamd aan. Ik ben een renster die ook zelf graag wat weet van haar fiets en er aan kan sleutelen zonder ‘m compleet uit elkaar te laten vallen. Maar hier moest ik toch erkennen dat ik een beetje laks was geweest.

bianchiGelukkig kunnen we als SwaboLady ook volgend jaar weer terecht bij Klaas. Zijn winkel, het Vusolo Experience Center, wordt omgedoopt tot Bimici en verkoopt nu naast de Vusolo-fietsen ook Bianchi’s, Bianchi-kleding en -accessoires. En omdat onze helmensponsor ons heeft voorzien van turquoise Bontrager-helmen zorgt Klaas opnieuw voor de sokkensponsoring. In Bianchi-blauw. Zo zien de Swabo-meisjes er weer goed gesoigneerd volgend jaar. En het is erg gezellig dat ik dus ook volgend jaar weer in Zoeterwoude langs kan komen voor al mijn vragen, problemen en aankopen. Wil jij ook eens laten nameten of je wel goed op je fiets zit, wil je misschien een Vusolo- of Bianchi-fiets aanschaffen of wil je gewoon eens gezellig babbelen met iemand die veel van fietsen weet? Ga dan een keertje van dinsdag t/m zaterdag naar Zoeterwoude. Een kopje Italiaanse koffie zit in het bezoek inbegrepen!

Foto’s: Bimici, Sepeda Kita en The Bike Shop