Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Met sigma naar Mallorca

sc3b3ller-20130416-00046We gingen steeds verder van het relatief vlakke Palma de Mallorca naar de bergen toe. Ik wist ook al dat we in de buurt van de bergen zouden zitten, want marketing manager Claudia had ons van tevoren gemaild dat fun ons zou awaiten in de Tramuntana mountain range. Ik was toen al een beetje zenuwachtig geworden… Zou ik haar moeten mailen dat ik echt niet zo goed kan klimmen? En of daar rekening mee gehouden wordt? Ik heb het niet gedaan, omdat ik van mezelf eigenlijk niet meer mag zeggen dat ik geen klimmer ben. In Dottignies kon ik op het klimmetje namelijk best wel mee. Dus nee, het is nog steeds niet mijn specialiteit, maar ik roep niet meer voluit dat ik ‘écht niet kan klimmen’. Dat werkt namelijk ook een beetje als een self fulfilling prophecy. Maar zo op weg naar het hotel schoot de onzekerheid er wel weer een beetje in.
De taxichauffeur bracht ons naar een prachtig hotel in Sóller. De Sigma-vlaggen, -banners en -t-shirts gaven aan dat we goed zaten. Allemaal namelijk goed en wel, zo’n tripje naar Mallorca, maar er moest gewoon gewerkt worden. Sigma lanceert binnenkort drie nieuwe ROX-modellen naast hun huidige ROX 8.1 en 9.1 en zoiets moet gepresenteerd worden aan de pers. Alle grote wielertijdschriften uit Duitsland waren naar Mallorca gekomen. Daarnaast slechts enkele buitenlanders; twee Fransmannen, twee Amerikanen en ik. Officieel vertegenwoordigde ik België, omdat ik namens Grinta! Magazine aanwezig was. Hoewel de presentatie en de meeste sociale onderonsjes in het Duits waren, kregen de ‘buitenlanders’ speciaal na de diverse programma-onderdelen nog een verkorte Engelse versie van de sales rep uit Chicago die er ook bij was. Natuurlijk begreep ik het meeste van het Duits wel – ik schoof in eerste instantie ook bij de ‘Duitse’ tafel aan in de eerste sociale get together. Maar als het om gedetailleerde product-info gaat is het toch wel fijn om nog een extra uitleg te krijgen in een taal die mij echt eigen is. Ik kreeg een paar keer de vraag waar uit de VS ik vandaan kwam (nog elke keer een verrassend compliment, moet ik zeggen), dus het was pas dinsdagochtend, toen ik mijn Swabo-broek aanhad, dat een van de Duitsers een Nederlandse moeder bleek te hebben. Aan het eind van de trip dus uiteindelijk toch nog heel even in mijn moedertaal gecommuniceerd. Verder was het vooral een opfrissing van mijn actieve Engels en passieve Duits, Frans en Spaans.

sigma-10Tijdens de middag kregen we een uitgebreide uitleg over de ROX 5.0 (de ‘hartslagspecialist’), de ROX 6.0 (de ‘hoogtespecialist’) en het paradepaardje, de ROX 10.0. Een artikel op de Grinta!-website zal er dieper op ingaan, maar bij de ROX 10.0 is het eigen Sigma Transmission System (STS) vervangen door ANT+, waardoor de weg vrij is om er een wattagemeter aan vast te koppelen (ik heb met de Duitse term ‘leistung’ voor vermogen weer een nieuw Duits woordje aan mijn vocabulaire toegevoegd). Ook kan je met de 10.0 genavigeerd worden, maar uiteráárd veel beter, handiger, mooier, sneller etc. dan wat nu al op de markt is. Het viel mee hoor, de verkooppraat, maar het moet allemaal natuurlijk wel zo mooi mogelijk gepresenteerd worden. Na een demonstratie van alle nieuwe snufjes werden we ‘s avonds getrakteerd op een fantastisch Spaans diner. Ja, dit journalistenbaantje gaat me steeds beter bevallen! Nee, alle spreekwoordelijke gekheid op een stokje, er werd goed voor ons gezorgd. Degelijk, zoals je van een Duits bedrijf eigenlijk ook wel kunt verwachten.

Waar ik het meeste naar uit had gekeken was het fietstochtje op dinsdagochtend. Helaas hadden we al gehoord dat we geen uitgebreide tocht zouden ondernemen, maar dat het een klein rondje zou worden naar een koffietent in Valdemossa en terug. De reden was de slechte winter die iedereen had gehad en het gebrek aan vorm die sommigen daardoor wellicht hadden opgelopen. Ze durfden het niet aan. Op zich dacht ik dat het wel mee zou vallen, want in de groep zaten een hoofdredacteur-slash-triatleet, een schrijvende continental renner en nog wat fanatieke fietsers. Maar het ging er natuurlijk om dat we tussendoor ook de ROX 10.0 konden uitproberen, dus het was een begrijpelijke keuze.
Tot mijn grote vreugde bleek ik zelfs tussen enthousiaste hobbyfietsers ineens best een potje te kunnen klimmen! Van de continental renner kon ik het uiteraard niet winnen, maar terwijl de rest al flink zat te hijgen was ik lekker in mijn hoge D1 aan het peddelen. Minder goed ging het afdalen helaas, waarbij ik volgens mij toch nog wat angst van de valpartij had. Maar misschien had het ook te maken met de maat 54 BMC waar ik op reed. Een práchtige fiets, maar wel wat aan de grote kant.

Iets meer dan 24 uur na mijn aankomst op Mallorca moest ik helaas alweer terug naar het vliegveld. Your boyfriend is that important huh?, vroeg Amerikaan Kurt toen ik uitlegde dat mijn vriendje en ik op deze manier samen op Schiphol zouden aankomen, terwijl hij naar de mooie natuur wees. Ja, ik had er zeker nog wel veel langer willen blijven. En ik wil er ook zeker nog eens terug gaan. Maar na anderhalve maand zonder vriendje vond ik dat stiekem misschien wel een van de mooiste momenten van deze hele trip: mijn liefste die me op Schiphol opwachtte.

67833_wielertaals1Deze blog kan ook gelezen worden op Wielertaal.nl.