Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Michael the man

2899356-til-bt-forskud-michael-rasmussenMichael Rasmussen heeft weer een nieuwe verklaring afgelegd over de reden achter het verkeerd invullen van zijn whereabouts in 2007. Hij wilde zijn vrouw laten denken dat hij in Mexico zat, terwijl hij in werkelijkheid gewoon even verderop in Italië zat. Maar niet in zijn eigen huis. Hij vertelt niet expliciet dat het om een minnares gaat, maar die suggestie komt wel sterk naar voren. Inmiddels zou het gezinnetje over het probleem en de nasleep van zijn schorsing heen zijn en happily ever after samenleven.

Ik vind het alles bij elkaar toch wel een beetje een raar verhaal. Ten eerste is meneer Rasmussen een apart ventje, een doorgeslagen gedisciplineerde sportman. Heeft hij tijd voor een minnares? Of energie? Als hij zijn haar afscheert om een beetje gewicht te verliezen, elke gram eten bekijkt voor hij het in zijn mond stopt en er daarom uitziet als een kankerpatiënt, dan gaat hij toch zeker geen energie verspillen aan die ‘menselijke driften’ om seks te hebben?
Van zijn uiterlijk moet hij het, als ziek uitziende persoon, ook niet hebben. Of zou zijn geld de aantrekkingskracht zijn? Als hij zijn minnares vertelde dat hij déze zomer echt die gele trui gaat binnenhalen (wat hem bijna was gelukt), dan komen er natuurlijk best wat centjes binnen.

Maar dan nog. Mocht dit verhaal waar zijn, dan is zijn reactie op het betrapt worden ook niet echt à la Rasmussen. Vind ik. Als hij er álles voor over heeft om succesvol te zijn in z’n sport, dan gaat hij toch zeker geen gele trui opgeven omdat hij bang is dat zijn vrouw erachter komt dat hij een affaire had?

Kortom; opnieuw een raar verhaal. Waarbij ik niet weet wat er van waar is, áls er überhaupt iets van waar is. Het is een vreemde situatie, dat er na vier jaar nog steeds geen onomstotelijke bewijs is voor het hoe en wat (en vooral waarom) van die whereabouts in 2007. Misschien komt dat wel nooit. Net als de ‘situatie’ rondom Lance en US Postal. Of krijgen we, als ik eenmaal oud en grijs ben, uiteindelijk alsnog een échte uitleg?

Foto: A Twisted Spoke