Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Mijn hart zinkt

Mijn hart zinkt. En er komen tranen in mijn ogen. Rabobank stopt. En ook met de sponsoring van de vrouwenploeg. #Rabobank

rabobank-women-teamMijn eerste reactie op het nieuws van vanochtend. Dat Rabobank stopt met sponsoring aan de profploegen. De mannen én de vrouwen. Tolde mijn hoofd al van het nieuws over Armstrong, hiervan raak ik nog meer in de war. Ik kan een paar tranen echt niet onderdrukken. Dit is heftig.
Afgelopen week werd nog bekend dat Lucinda Brand had getekend bij de profploeg. De jonge, talentvolle renster kreeg eindelijk de kans bij een echte professioneel opgezette wielerploeg door te groeien tot de absolute top. Marianne Vos heeft dit jaar voor hen de Wereldtitel én de Olympische titel gepakt. Aan reacties van Rabo-renners op Twitter te merken horen zij het nieuws op dezelfde manier als wij, door het zojuist gepubliceerde bericht op internet.

Al meteen wordt bericht dat de WorldTour-ploeg volgend jaar verder gaat als white label, zonder sponsoren dus. Er gonsen ook geruchten dat Rabobank blijft betalen, maar gewoon niet meer op het shirt wil staan. Dan vallen de consequenties vooralsnog dus mee. Heeft iedereen volgend jaar gewoon nog werk: renners, ploegleiders, mechaniciens, koks etc. Maar hoe zit dat met de vrouwenploeg?! Daarover heb ik nog niks gehoord. Alleen dat Rabobank wellicht als persoonlijk sponsor van Marianne Vos aanblijft. Dat is leuk voor haar, maar daar help je de ploeg als geheel niet mee.

Vandaag zal meer duidelijk worden. De eerste persconferentie staat al gepland. Misschien valt het uiteindelijk toch wel enigszins mee en was dit een hele harde wake up call voor het wielrennen. Ik hoop het. Maar het blijft hoe dan ook een slechte dag. Eentje die inkt-zwart gekleurd is.

Foto: CyclingNews / Robert Bettini

67833_wielertaals1Deze blog kan ook gelezen worden op Wielertaal.nl.