Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

M’n eerste fan ontmoet

gouda2Niet alleen kleine meisjes zijn onder de indruk van onze mooie roze outfit. Ook kleine jongens zijn dat soms. Ik stond zondag samen met W. te wachten tot de wedstrijd met junior-dames was afgelopen en de elite-dames het parcours op mochten, toen een mevrouw met een grote fotocamera naar ons toe kwam. “Ik heb een hele gekke vraag hoor”, begon ze. W. en ik keken elkaar aan, benieuwd wat dat rare foto-verzoek zou zijn. Maar het was geen foto-verzoek. De mevrouw moest van haar kleuterzoon namelijk vragen hoe ik heette. Omdat hij had besloten dat hij deze wedstrijd ‘voor mij’ was. Hij zou alleen voor míj juichen en schreeuwen. En daarom wilde hij mijn naam weten.
Mijn eerste fan! Mick heette hij. Speciaal voor hem heb ik extra goed mijn best gedaan. Ondanks dat ik de dag ervoor in Berkel en Rodenrijs diep was gegaan en grotendeels in mijn eentje 50m achter het peloton aan had gereden, lukte het me in Gouda om alle 56 (!) rondjes met het peloton mee te kunnen. Het was dan wel een wedstrijd voor elite zonder contract, maar ik heb toch maar mooi mijn eerste pelotonfinish in een KNWU-wedstrijd volbracht. En dat op de dag dat ik ook mijn eerste fan heb ontmoet!

Foto: Jo Hamperium