Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Muisje in mijn frame

muisEr woont een muisje in mijn frame. Dat vindt het muisje prima. En ik vind het wel gezellig. Als ik zijn leefruimtetje maar vaak genoeg schoon maak, een flink sopje er doorheen haal, dan houdt-ie zich stil. Maar als ik een keer door het zand of de modder heb gefietst, of als het een keer hard geregend heeft, dan gaat-ie piepen. Dan wil hij dat ik weer snel eens langs kom met een borstel en een doekje. Als ik dat niet doe, dan blijft hij piepen. Steeds erger. Net zolang totdat ik eenmaal die emmer met water heb gepakt en mijn frame flink heb ondergedompeld in het sop. Dan is het muisje weer tevreden. En dan is het weer stil. Mocht u denken – en die kans acht ik vrij groot – : waar hééft ze het over? (Of wellicht wel: wat heeft zíj gedronken?); een tijdje geleden zei iemand me, toen ik naast hem kwam fietsen met mijn gepiep, dat er een muisje in mijn frame zat. Hij bedoelde natuurlijk gewoon dat ik mijn fiets niet goed had schoongemaakt, wat ook inderdaad zo was. Maar sindsdien kan ik het beeld van een muisje in mijn frame, dat gaat piepen als zijn huisje vies is, niet meer van me afzetten. En eigenlijk vind ik het wel een grappig idee. Een muisje in mijn frame.

Foto: RockShore cycles