Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Nóg minder fan van scooters

Een meisje rijdt op een roze brommer over de Stationsweg in GroningenHet was nog niet genoeg om in één seizoen een enkele renster van de SwaboLadies door een scooter te laten scheppen. Nee, na mijn gebroken pink in juni is ploeggenootje M. afgelopen week ook door een scooter aangereden. En op exact dezelfde wijze zoals dat bij mij gebeurde: vanuit tegenovergestelde richting wilde een scooter in een onoverzichtelijke bocht inhalen. Geen tijd meer om te corrigeren en een frontale botsing tot gevolg.

Waar ik met mijn vinger alleen maar geklemd zat tussen mijn stuur en de achterbak van de scooter – en ik er dus pas later achter kwam dat er iets echt mis was – was daar bij M. geen twijfel over. Uiteindelijk is er gelukkig niks gebroken, maar een flinke gekneusde rug heeft ze er wel aan overgehouden. Ik hoop dat ze niet al te veel pijn heeft en snel weer op een wielerfiets kan en durft te gaan zitten. Wat ze in ieder geval wel goed voor elkaar heeft is dat de scooter total loss was, terwijl haar eigen fiets er met een paar krasjes van af is gekomen. Zoete wraak en tenminste weer één scooter minder op de Nederlandse wegen!

M.; heel veel beterschap en sterkte bij de revalidatie toegewenst!

Foto: Bas de Meijer