Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Ooooops

oopsMijn site heeft gisteren het record aan bezoekersaantallen gebroken. Dat record stond sinds de lancering van mijn site op de eerste dag dat-ie online was. Maar ik ben daar nu overheen. Reden voor een klein whoohoo-momentje! Maar helaas komt dat wel door een klein oops-momentje. Want gisteren schreef ik over de verklaring die de fanclub van Rob Ruijgh heeft gepubliceerd over waarom ze stoppen met die fanclub. Ik had het bericht gelezen en schreef even snel-snel een klein berichtje erover. Omdat ik juist Rob Ruijgh samen met vijf andere profrenners ophemelde in een column uit oktober.

Oops! Daar heb ik best wat reacties opgekregen! Niet sympathiek dat ik het bericht zomaar kopieerde, dat ik niet aan wederhoor had gedaan en nog veel meer kritiek. Terwijl het slechts even een iets minder doordacht berichtje van mij was, waarin ik me absoluut niet zomaar wilde scharen achter de mening van de fanclub en consorten. Op een of ander forum werd zelfs gesuggereerd dat je zoiets kan verwachten met die Limburgse karakters – daar ben ik het als volbloed Limburgse natuurlijk helemaal niet mee eens!

Maar als me dit eerder was gebeurd, dan had iemand uit mijn vriendenkring me erop geattendeerd dat ik wat ongenuanceerd was geweest en had ik ‘t snel aangepast zonder te veel schade. Langzaam aan wordt mijn publiekje echter steeds groter, zodat zo’n flater mij niet meer zomaar wordt vergeven! Dus hoewel ik helemaal blij ben met steeds meer lezers, heb ik mijn lesje nu ook wel geleerd: stuur alleen iets het wereldwijde web op als je boodschap duidelijk overkomt en als je daar voor 100% achter kunt staan. En de boodschap die ik wilde uitdragen was in de eerste versie echt niet duidelijk.

Inmiddels heb ik de column herschreven, zodat die hopelijk gelezen wordt zoals hij is bedoeld. Zonder een veroordeling aan het adres van Rob Ruijgh, maar slechts als ongelukkige constatering dat dit bericht vanuit de fanclub is gestuurd. Inmiddels heeft Rob ook een reactie hierop gegeven en dat verhaal klinkt heel plausibel. En de waarheid zal wel ergens in het midden liggen, daar kan ik niet over oordelen. Feit is dat ik déze fout in ieder geval noooooooit meer zal maken.

Afbeelding: LegalJuice.com