Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Op de plek gezet

natalieencarolienSoms wordt weer eens goed bevestigd dat ik op bepaalde wielrenvlakken nog echt een groentje ben. Gisteren mocht ik voor de tweede keer in mijn leven de baan op. Nadat ik in april een clinic had gevolgd ging ik gisteren met O. naar Amsterdam voor een introductiecursus. Treintjes maken, aflossen, de baan afkomen, lijnen rijden; alles werd geoefend. Maar aan het eind mochten maar vier van de dertien deelnemers door naar niveau 3. O. zat daar uiteraard wel bij, ik niet. Ik deed niet echt iets fout, het had gewoon met mijn (uitstraling van) zekerheid te maken. Gelukkig is O. zo lief om gezellig nog een keer met mij mee te gaan voor een tweede intro-cursusje van Carolien. Nog even wat meer oefening voor ik word losgelaten in de Velodrome.

danny1Vandaag zit ik net als wielerliefhebbend Nederland te kijken naar het WK Tijdrijden voor junior-dames en beloftes. Danny Nelissen voorziet van commentaar op Eurosport en vraagt geregeld aan kijkers of ze nog vragen of opmerkingen hebben. Ik heb niet het idee dat ik echt iets kan toevoegen dus ik houd me stil.
Maar als ze het hebben over de Griek die met zijn 56-voorblad de Albaniër Sefa zal gaan inhalen, vraag ik me af of dat niet andersom is. Dus Twitter ik dat snel aan hem op mijn gloednieuwe BlackBerry. Maar voordat het antwoord komt, kom ik er al achter dat Sefa de állereerste starter van de dag is. Mijn suggestie kan dus nooit kloppen. En dat Twittert Danny me ook terug.
Na de inhaal-actie blijft Sefa maar achter de Griek hangen. Op zo’n 10 meter afstand rijdt hij er achteraan. Is dat geen stayeren?, vraag ik. Maar het korte antwoord ‘nee…’ zegt genoeg. Ik houd dus maar op met vragen stellen en reageren. Wat ben ik een onwetend kuikentje zeg. Gelukkig Twittert Danny wel nog terug dat het op zich wel mee valt met mijn stomme vragen. Phew! Misschien is hij zo aardig voor me door zijn Sittardse afkomst en mijn Sittardse achternaam. Geeft toch een band hè. Daar houden we het op. Volgende keer denk ik in ieder geval even twee keer na voor ik iets vraag.

Foto’s: BF One en Naadjepet.nl