Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Pelotonpraat: Kotsend langs de kant

stoerevrouwensporten_coverHet Europese wielerseizoen is met de Omloop het Nieuwsblad (voorheen Omloop het Volk, voor de nostalgische wielervolgers onder jullie) nu echt begonnen. Toen ik net begon met wielrennen wilde ik maar wat graag bij zo’n grote koers starten. Ik stond in mijn eerste seizoen reserve voor deze grote koers. Kul natuurlijk, want zonder ook maar één nationale wedstrijd in mijn benen (ever dus hè!) zou ik deze wedstrijd natuurlijk nooit goed hebben gereden. Mijn ploeggenootje die net als ik pas dat jaar was begonnen met koersen stond na 10 km kotsend aan de kant van de weg. Van de zenuwen. Ik denk dat het bij mij niet veel anders zou zijn geweest. Toen één van de rensters uit onze ploeg op de weg naar Gent een beetje misselijk werd en niet zeker wist of ze nu moest starten, begon ik ‘m wel te knijpen. Ik zou toch niet echt moeten starten? Gelukkig herpakte ze zich en stond zij, gelukkig niet ik, destijds in het startvak in een koud en regenachtig Gent.

Lees verder op Stoere Vrouwen Sporten.