Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Jeanine Laudy

Strijd in het Vrouwenpeloton

9200000015466700‘Strijd in het Vrouwenpeloton’ vertelt het verhaal van de Giro Donne 2011, door de ogen van Marianne Vos en Ellen van Dijk. Een literaire road movie, gebaseerd op de heldendaden uit de grootste vrouwenkoers van het seizoen. Dit boek biedt een mooi inkijkje in Vos’ strijd om de eindzege en laat je ervaren hoe meesterknecht Van Dijk haar Amerikaanse kopvrouw Evelyn Stevens op sleeptouw neemt. Twee totaal verschillende verhalen, verweven in één boekwerk.

Totstandkoming

Het idee voor dit boek is tot stand gekomen in overleg met Jan Willem Verkiel, auteur van onder andere ‘Moules de Zélande‘. Na een preciezere uitwerking en het tekenen van een contract met uitgeverij Tirion Sport begonnen Jan Willem en ik aan het schrijven van dit boek. Aan de hand van interviews met Marianne Vos en Ellen van Dijk is het wedstrijdverloop van de Giro Donne in 2011 op papier gezet. In dat jaar heeft Marianne Vos in deze Giro d’Italia voor vrouwen haar transformatie tot ronderenster – veel eerder dan verwacht – bewerkstelligd. Voor Ellen van Dijk was het achteraf gezien haar laatste seizoen als (meester)knecht. Sinds die tijd heeft zij zich opgewerkt tot kopvrouw van de Amerikaanse ploeg waar ze t/m 2013 voor reed. In 2014 verruilde Ellen deze ploeg voor het Nederlandse Boels-Dolmans, waar ze tot aan de Olympische Spelen in 2016 voor rijdt.

Productinformatie

Het boek is te koop in de bekende boekwinkels en bij online boekenzaken (ook als e-book): Bol.com | Pijper Media | AKO | Bruna | Van Stockum | Paagman. Ook de webshops van diverse kleinere boekwinkels bieden het boek inmiddels aan.

Taal: Nederlands
ISBN: 9043916145 / 9789043916141
Uitgever: De Fontein Tirion

Lancering

Een boekevenement om de lancering van het boek te vieren werd gehouden bij Lola Bikes & Coffee, waarbij zowel Marianne Vos als Ellen van Dijk aanwezig waren. Net als Laurens ten Dam, die het voorwoord voor ons boek schreef. Recensies, media-optredens en verslagjes die gemaakt zijn naar aanleiding van dit boek kun je hieronder zien en lezen.

Media
Sportpromotions maakte een filmpje (door Aschwin Kruders en Fieke van den Esschert) dat ook werd geplaatst op WielerUpdate.nl en SportUpdate.nl.

Jan Willem Verkiel ging bij Radio 1 op bezoek in De Gids.fm, met Marianne en Ellen aan de telefoon.

Ik kwam bij Ron Davids in de uitzending op Den Haag FM.

Hart van Nederland fietste voorafgaand aan de boekpresentatie een rondje met Marianne en Ellen.

Omroep Brabant was aanwezig bij de boekpresentatie.

Recensies

Recensie op House of Cycling.nl.

Recensie op Fietspraat.nl.

Verslagjes

Verslag op House of Cycling.nl.

Kort verslag op Fiets.nl.

Winactie op VrouwenSport.com.

Interview op boeken.blog.nl