Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Psssst… Fietsje kopen?

ik-op-spWie mij via de sociale media volgt, heeft het bericht al voorbij zien komen. Ik ga mijn eerste carbonnen racefiets, een Specialized Roubaix Expert Triple namelijk verkopen (klik hier voor de Marktplaats-advertentie). Met pijn in mijn hart, dat geef ik toe. Maar toen ik die Specialized kocht wist ik nog niet dat ik wedstrijden zou gaan rijden. En voor koersen in Nederland en België schijn je toch net een wat andere fiets nodig te hebben – zoals mijn Giant ploegfiets die ik sinds vorig jaar heb. Op mijn Specialized zit bijvoorbeeld een triple, wat een echte no go is in het elitepeloton. Als je het hooggebergte van Frankrijk in gaat, dan ‘mag’ het nog net, maar dat ga ik vooralsnog niet. Daarnaast maken de zogenaamde ‘Z inserts’ de fiets bijzonder comfortabel. Heel fijn toen ik nog (lange) tochten fietste, maar daarmee is hij ook minder stijf – en stijfheid is bij een criterium toch een belangrijkere ik-op-sp-21eigenschap dan comfort. Aangezien ik mijn Giant gebruik voor de koersen, fiets ik daar ook op tijdens al mijn trainingen. Want je moet de fiets waar je op koerst door en door kennen. En er dus zo veel mogelijk op fietsen. Maar daardoor hangt mijn nog-in-mijn-toerderstijd-gekochte Specialized nu wel een beetje te hangen aan de muur in mijn halletje. Werkloos. Ik heb hem wel altijd onderhouden, schoongemaakt en ’s winters de ketting ingevet enzo, want het zal immers altijd mijn eerste carbonnen racefiets blijven – zoals de Scorn mijn eerste stalen racefiets was. Maar het is tijd dat deze fiets naar een nieuwe eigenaar gaat. Bijvoorbeeld iemand die de Alpe d’HuZes fietst, of La Marmotte. Of gewoon iemand die een mooie, comfortabele racefiets zoekt om in de zomer lekker rondjes mee te fietsen door de polders of het Groene Hart. Óf in de winter – want het koude Nederlandse weer kan hij ook prima aan. Heeft u interesse? Of kent u iemand die een nieuwe racefiets zoekt? Of misschien wel zijn of haar eerste, net zoals ik destijds? Neem dan snel contact met mij op via het contactformulier!

Foto’s: Gerard Koorn en Richard Mulder