Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Review voor jongeren.blog.nl: “Jersey Boys”

jerseyboys‘Jersey Boys’ is in eerste instantie niet zo’n bekende titel als bijvoorbeeld the Lion King of Saturday Night Fever, maar mensen die de voorstelling bekijken of de sound track erbij pakken zullen geregeld een ‘aha’-momentje beleven. De muziek van Frankie Valli is zeer bekend, vaak gecoverd door andere artiesten en de gehele musical zit dan ook niet verwonderlijk vol met grote (nummer 1) hits.

Jersey Boys vertelt het verhaal van de opkomst van de Four Seasons, de vier bandmaten Frankie Valli, Tommy deVito, Nick Massi en Bob Gaudio. Nadat de musical in 2005 op Broadway in première was gegaan, kwam hij in 2008 voor het eerst deze kant op, toen men de musical naar de West End haalde, met de briljante Ryan Molloy als Frankie Valli. Sinds deze maand is er ook een Nederlandstalig kwartet aan Jersey Boys.

Casting
Hoewel Joop van den Ende erom bekend staat altijd te plukken uit zijn kleine clubje favoriete hoofdrolspelers heeft hij deze keer een andere keuze gemaakt. René van Kooten is wel uit zijn vaste club, maar de rol van Tommy deVito is dan ook perfect voor hem. René van Kooten is zo ontzettend divers, zowel qua spel als zangstem, dat hij rollen als Valjean in Les Misérables, Chad in Love Me Tender en Agent Knuppel in Urinetown met gemak afwisselt. Zijn vertolking van ‘Earth Angel’ is prachtig en de rol voelt als voor hem geschapen. De keuze voor een van Joops vaste hoofdrolspelers is in dit geval dus zeker niet verkeerd. Robbert van den Bergh heeft met de rol van Nick Massi eindelijk zijn eerste hoofdrol te pakken. Na een belangrijke bijrol in de kleinere musical Soldaat van Oranje is dit hopelijk zijn big break.

…Lees verder op Jongeren.blog.nl!