Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Stoere vrouwen sporten: Sportrusten om beter te fietsen

587a6a3bb55fe858c9647547e79d7df6Al een week lag het pakketje van het Sportrusten op mijn bureau. Om er mee te beginnen moest ik me eerst registeren en tenminste hoofdstuk 1 en 5 uit “Verademing” lezen. Maar, ik had geen tijd. In mijn leventje met vier dagen per week werken bij de Universiteit Leiden, daarnaast freelancer en eindredacteur van Feminin Magazine en dan ook nog een grote prioriteit geven aan mijn fietsambities ervaar ik geregeld een gebrek aan tijd. Druk, druk, druk – dat is mijn standaard antwoord als mensen vragen hoe het met me gaat. ik doe allemaal leuke dingen hoor, maar het is DRUK.

En daarmee ben ik dus de perfecte kandidaat voor het Sportrusten. Daarom heb ik de tijd vrij gemaakt om de twee hoofdstukjes te lezen (wat zijn nu eigenlijk twee hoofdstukjes?) en me te registeren op de website Sportrusten.nl. Sportrusten bestaat uit elke dag een ademhalingsoefening, drie maal per week sporten met ook een ademhalingsoefening van tevoren en één keer per week rustig sporten. Met mijn wielerhobby doe ik dat sporten al, dus dat is geen probleem. De vijf of zes dagen sporten per week is misschien zelfs iets te veel volgens het sportrusten, maar ik heb nu eenmaal een bepaalde wielerambitie. Daarom zal ik er in elk geval voor zorgen dat ik die ademhalingsoefeningen goed uitvoer!

…Lees verder op Stoere Vrouwen Sporten!