Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

“They rode out of their skins today”

Nog even terug over de Wereldkampioenschappen. Ik stelde namelijk precies een week geleden dat Lars Boom de nieuwe wereldkampioen zou worden. Maar stiekem wist ik wel dat dat moeilijk zou worden. Ik dacht wel dat het Lars Boom zou zijn die van de Nederlanders de meeste káns had. Ook dat had ik echter mis. Want het was Pim Ligthart die als hoogste, op de 21e plek eindigde (niet om Boom’s prestatie teniet te doen, hoor – hij zat goed voorin tot op het eind en haalde er ook nog een 29e plek uit).

Maar het was Mark Cavendish, Cav, de Manx Missile, die in Kopenhagen de regenboogtrui pakte. Thijs Zonneveld heeft de tactiek van die ploeg al zo goed uiteen gezet, dat ik niet eens een poging ga wagen. Maar, ondanks dat ik niet echt een Cav-fan ben en hem in zijn ‘arrogante periode’ echt geen etappe-zege gunde; ik vind hem nu wel een mooie winnaar. Gelijk naar zijn ploeggenoten zoeken na de finish. En hij heeft het harde werken van zijn ploegmaten daadwerkelijk afgemaakt, ook een prestatie. Voor mij is het Britse team dé verwezenlijking van there is no I in team!

New world champion Mark Cavendish of Britain celebrates as he crosses the finish line of the elite men road race over 266 kilometers (165.3 miles) with start in Copenhagen, and finish in Holte, Denmark, Sunday Sept. 25, 2011. (AP Photo/Polfoto, Thomas Sjoerup) DENMARK OUT

Foto: The Daily Mail