Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Trainen voor de gezelligheid

Soms zijn ploegtrainingen heel doorsnee. Je moet aan je kilometers komen, dus er wordt elke week een mooi rondje uitgezocht waar je twee tot drie uur op fietst. Soms met een oefeningetje hier en daar of af en toe een heuveltje. Of gewoon een flinke duurtraining, zoals vorige week. Het kan dan zo zijn dat de ploegtraining routine gaat worden. Een ‘moet’je. Dat iedereen alleen bezig is met zijn vorm, het fietsen en dat het puur een kwestie wordt van ‘de training afwerken’.
Gelukkig is dat bij de SwaboLadies absolúut niet het geval. Niet alleen hebben we het nog altijd supergezellig met de meiden onder elkaar, maar trainingen zoals we die gisteren hebben gehad laten zien dat we ‘t fietsen zeker met veel plezier doen en dat we niet alleen maar, met oogkleppen op, op die fysieke prestaties zijn gericht.jan31-tempzondag1We begonnen de ochtend bij onze Beul, die niet alleen héél erg hard kan fietsen maar ook héle lekkere appeltaarten blijkt te kunnen bakken. Onder het toeziend oog van haar drie hummeltjes en hubby (die even moest wennen aan tien roze meisjes over de vloer op de zondagochtend, geloof ik) maakten we ons klaar om de kou in te gaan. Omdat de temperaturen nauwelijks boven de 0 graden uit zouden komen, waardoor sommige plekken nog best glad waren, reden we een kort rondje; zo’n 60 km.

Zoals gezegd was het niet een standaard trainingsrondje. Ik zal iedereen een gedetailleerde beschrijving van minuut tot minuut besparen, maar de ochtend is te beschrijven met de volgende woorden: trouwfoto’s; lekke banden; meiden die de weg moeten wijzen; een team manager die daar af en toe dan nog een beetje bij helpt; veerpontjes; een man die zegt dat zijn vrouw niet dunner mag worden; KOUD!!!; omleidingen; tieten tot op je navel; alles op een lint trekken; chocolademelk met rum; kolven; lelijk vs mooi roze; maar dit keer géen toiletbezoek tijdens de rit.

Gooi dit alles samen en ziedaar: een koude, maar o zo gezellig ochtend!

Foto: Jasmine’s Recipe Box