Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Trainingsweekend 2010: Doorn

In september deden tien boeren een oproep. … *gaap* … De brieven en pakketjes die binnen zijn gekomen, die ga ik vandaag… … *gaaaaaaaaap* … Ik begin mijn postrondje in de gemeente Rotterdam. … ZZZZZZZZZZZzzzz
Zoveel kreeg ik mee van mijn poging om de eerste aflevering van het nieuwe Boer Zoekt Vrouw-seizoen te kijken. Al bij de eerste boer vielen mijn oogje toe. Een heerlijke 14 uur heb ik achter elkaar mijn roes uitgeslapen.Niet van een flink weekend party-en, maar van mijn eerste trainingsweekend met de SwABo Ladies in Doorn. Het weekend zat uiteraard vol fysieke activiteiten, maar een groot gedeelte ging om team building. En dat is goed gelukt! Op vrijdagavond ben ik met M. naar Doorn gereden. Glibberend door het bos waar het IPA-huis lag kwamen we aan op de locatie. Eerst nog even gezellig de buren gedag gezegd en toen het juiste huisje binnen gestapt. De vrijdagavond bestond vooral uit verhalen over ‘vroeger’, doelstellingen van SwABo in 2011 etc. En het was de eerste keer dat we rustig met de meiden onderling konden babbelen. En dan blijkt dat je toch meer met sommige meiden gemeen hebt dan je in eerste instantie denkt…

Op zaterdag ging om 7.00u de wekker, omdat we niet veel later op de mountainbike moesten zitten, richting Leersum. Helaas ging het rondje bos niet door, omdat er nog te veel ijs op de bospaadjes lag. Zelfs de ervaren meiden zagen het niet helemaal zitten. En ik nieuwelingetje wilde niet zodanig vallen dat mijn eerste seizoen direct met het ziekenhuis zou beginnen. Dus werd het een rondje weg op de MTB. Niet zo spannend, maar wel gezellig en tóch beweging!
Bijna drie uur na ons vertrek kwamen we terug in het heuvelachtige Doorn. Nog één grote heuvel voor we terug waren. Even aanzetten, het is met die brede MTB-bandjes toch wat zwaarder dan op je racefiets – Maar het lukte niet. Langzaam zakte ik terug naar achteren. Zelfs enkele duwtjes van N.  mochten niet baten. “Oh jee!” “Nu val ik door de mand!” “Ik wil me SwABo Lady noemen?!?! – Ik kan helemaal niet fietsen!” waren zo’n beetje de eerste gedachten die bij me opkwamen.
Gelukkig kwam ‘t verlossende woord toen ‘n ploegmaatje riep dat ik een lekke band had. Phew! Daarom werd het zo zwaar, want op een lekke MTB-band rijden is echt geen peanuts. Maar deze conclusie betekende niet dat ‘t makkelijker werd, want ploegleider H. riep meteen ‘Doorrijden! Dat kan met een mountainbike! We zijn zo thuis!!’. Ik kreeg aan het eind van dit ritje dus nog even een portie krachttraining voor de bovenbeentjes cadeau. En dit was nog maar het begin van alle training tijdens ‘t weekend.

Zaterdagmiddag werd er gesurvivald en zondagochtend, toen de wekker weer om 7.00u was gegaan, gingen we een run-bike-run doen met twee teams tegen elkaar. Ons team was zo slim om de eerste ‘run’ te vervangen door een lift. Zes roze meisjes in een kleine Matiz. Het was binnen de spelregels, want er was ons verteld dat ‘t niet uitmaakte hoe we zouden aankomen op de aan ons doorgegeven locatie. Áls we er maar kwamen, zo snel mogelijk. Bij de piramide van Austerlitz haalden we de mountainbike op en zijn we naar de volgende locatie gefietst. Toen de busjes, om onze fietsen weer in te leveren en van schoenen te wisselen, niet aanwezig waren en een half uur later de locatie nóg niet hadden gevonden, besloten we met ons team om direct naar het huisje terug te fietsen. We waren inmiddels namelijk al flink afgekoeld (en dat ondanks mijn Leontien.nl-thermojack waar ik véel commentaar op heb gekregen… – misschien wel énigszins terecht).
Na het douchen bleek dat ook het andere team besloten had de fiets naar huis te nemen, omdat ook hún busjes de locatie niet helemaal konden vinden. De wedstrijdjes waren uiteindelijk niet helemaal volgens de regels gegaan. Maar, de team building was er wel! En daar ging het immers om, hadden de ploegleiders gezegd.Vandaag heb ik spierpijn. Best veel spierpijn. Ik ga vandaag daarom ook helemaal níks meer doen. Lekker met de beentjes onderuit. Deze week staat sowieso een rustige week qua trainingen op het programma. En aan het eind van de week ga ik gezellig een tripje naar London maken, om eindelijk mijn andere passie weer eens te ‘voeden’; een West End musical bezoeken! En daarna weer heerlijk beulen op de fiets!!

Foto: SwaboLadies