Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Trending proffietsen op ’n rijtje

trendingbikeEr is een nieuwe Nederlandse website over fietsen bij. Niet over ‘het fietsen’, maar over ‘de fietsen’. Op trendingbike.nl kun je een foto van je eigen fiets uploaden en vertellen wat de precieze specificaties zijn. Zoiets wat ik met mijn eigen fietsen ook op deze site doe, onder Fietsmateriaal. Aangezien veel fietsers echte materiaalfreaks zijn voedt het waarschijnlijk een bepaalde behoefte. Je fiets op een forum zetten komt in de buurt, maar is nog iets heel anders dan dat de foto van jouw fiets op de homepage van een website verschijnt.

Naast de fietsen van ‘hobbyisten’ worden ook de fietsen van profteams getoond, zowel World Tour- als Pro Continental-ploegen. En dat vind ík vooral het leukste stukje van de site. Want je kan op internet echt wel alle fietsen vinden, maar om ze netjes in één overzicht te zien maakt de watertandende tocht langs de proffietsen net een klein beetje leuker. De fietsen worden wel gesorteerd op merk, terwijl ik zelf zou kiezen voor sortering op ploegnaam (zo zou ik denk ik ook niet gekozen hebben voor trendingbike als naam, maar zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren). Maar dat neemt niks weg van het plezier om naar die fietsen te kijken. Zoals de ‘circus’fietsen van de Rabo-ploeg en de strakke S-works’ van OmegaPharma-QuickStep. Je kunt dan lekker wegdromen bij dat mooie materiaal. Dat je een seizoen lang mag fietsen op die geweldige fietsen! Tuurlijk, het is niet alléén maar lol en jolijt als je een ploegfiets krijgt, want je zal maar net niet passen bij de fietsen van dat merk! En een fiets krijgen brengt uiteraard ook wel wat verplichtingen met zich mee, een beetje peddelen in het peloton is dan voorbij. Maar als je daar eventjes niet aan denkt is het heerlijk om jezelf te verbeelden op zo’n S-works met Dura Ace-groep erop, of een Kuota met Sram RED.

tomr-1324637584-zdenek_stybar_jumpVoor er wordt gezegd dat deze website het wegfietsen van de mannen weer eens boven alle andere vormen van fietsen zet – want toegegeven, daar zijn er best veel van – : dat gaat nog veranderen. TrendingBike is opgezet door journalist Tom Rustebiel en webdeveloper Kevin de Vette en in december online gegaan. De proffietsen van vrouwen, baanploegen en veldrijders komen er snel ook op. Je eigen fietsen mogen dan ook racefietsen, mountainbikes, veldritfietsen, tijdritfietsen, singlespeeds, fixie’s en/of baanfietsen zijn. Genoeg variatie dus. Op den duur willen Kevin en Tom dat TrendingBike een uitgebreid platform wordt voor het uitwisselen van ervaringen en daar moeten later ook prijsvergelijkingen bij komen. Momenteel is het voornamelijk een leuke plek om naar fietsen te kijken en je eigen fiets te tonen. Onder de sectie WINTWOHIZ (‘Wat Ik Nou Toch Weer Op Het Internet Zag’) staan allemaal grappige, leuke of mooie plaatjes. Een soort De TV Draait Door van deze site dus – de foto hierboven van Zdenek Stybar komt bijvoorbeeld uit die sectie.

De mannen achter TrendingBike willen ook graag horen hoe ze hun website nog kunnen verbeteren. Wil jij die ene feature op hun website zien of heb jij een idee waardoor hun site nog beter wordt? Neem dan contact met ze op via Twitter of door te mailen naar info@trendingbike.nl. Ondertussen kunnen we smullen van alle prachtige fietsfoto’s!

Foto’s: TrendingBike en TomR via TrendingBike