Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Trots

aug1988_6jeanineenclaireVandaag gaat het even niet over fietsen. Even draait het eigenlijk helemaal niet om mij. Maar om mijn zusje. Mijn zusje, dat welgeteld één minuutje jonger is dan ik. En daarmee dus altijd mijn kleine zusje zal zijn.Eerst een ‘historische context’. Samen met dit kleine zusje heb ik op de middelbare school de eerste en tweede brugklas in één jaar gedaan. Dat klinkt heel nerdy, maar dat is het niet hoor. De basisschool had ons gewoon eigenlijk groep 2 moeten laten overslaan, maar toen dat niet gebeurde hebben we het heft maar in eigen handen genomen. In de vierde klas kozen we allebei voor een N&T-profiel. Voornamelijk om onze opties open te houden, want we wisten nog niet precies wat we wilden studeren. En dan hield je met een natuur-profiel de meeste mogelijkheden over. Biologie was voor ons geen optie, dus werd het N&T.

Op 17-jarige leeftijd ging mijn zusje (C.) bestuurskunde studeren in Utrecht en ik politieke wetenschappen in Leiden. Zelf heb ik flink wat heen en weer gehopt tijdens en na mijn studie. Ik heb uitgebreid genoten van mijn studentenleven bij een studentenvereniging,  studeerde een half jaar in het buitenland, deed een pre-master in Utrecht, maar koos uiteindelijk voor een master-programma in Belfast.

Toen C. na vier jaar en een studieperiode in Ierland haar bachelor-diploma haalde, wilde zij ook wat anders. Maar dan niet zo’n slappe overstap als ik had gemaakt. Nee, zij besloot haar ‘jeugddroom’ achterna te gaan. Om architect te worden. Al van kleins af en aan tekende ze de mooiste inrichtingen van huizen en vooraanzichten van prachtige gebouwen. Dat deden we allebei wel een beetje, maar mijn zusje had op dit gebied duidelijk het talent. Om na een complete bachelor te kiezen voor nog een nieuwe, zware, technische opleiding aan de TU/e vind ik echt heel erg gaaf. En guess what? Vanavond is haar bachelor-uitreiking! In drie jaar tijd heeft ze dat papiertje weten binnen te halen. Vanaf vandaag is ze officieel BSc.
En alsof dat nog niet genoeg heeft ze besloten nu in de master de architectuur-specialisatie met die van bouwfysica te combineren. Zodat ze straks ‘dubbel’ MSc, of ingenieur is. Ik denk dat ze niet half weet hoe trots ik op haar ben! En dat ik haar mis en van haar houd. Bijdezen dus, zusje; gefeliciteerd!