Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Twee-en-een-half uru gefietst

swaboladies-weekendWe zijn afgelopen weekend naar Drenthe gegaan met de ploeg. En hebben wel 2,5 uur gefietst. Dat kwam door de extreme kou, sneeuwval en gevaar voor ijzel. Maar we hebben ook gezumba’d en Cor van onze sponsor Management Drives kwam ons vertellen over de individuele en groepsdrijfveren. Dat resulteerde in een heel leuk en interssant gesprek! Op de SwaboLadies website staat een mooi verslag:

De afgelopen drie dagen heeft het SwaboLadies cycling team in het Drentse Borger doorgebracht voor een trainingsweekend. Vanwege de koude temperaturen, die overdag soms wel tot -13 graden afzakte, is er minder gefietst dan men zou verwachten van een wielerploeg op trainingskamp. Maar het weekend stond niet alleen in het teken van fysieke training, ook het groepsgevoel en de wisselwerking tussen ploegleiding en rensters stond centraal. Daarbij kreeg de ploeg hulp van sponsor Management Drives.

Op vrijdagavond arriveerden de meiden en ploegleiding in de drie bungalows die op Bospark Lunsbergen waren gereserveerd. Helaas waren er enkele afzeggingen vanwege ziekte. Na een stevige pastamaaltijd werd de huisjesindeling besproken en werd de wedstrijdagenda voor 2012 voorgesteld en overlegd. Het is de bedoeling dat de SwaboLadies dit jaar minder grote klassiekers rijden, maar dat vooral de klassiekers geselecteerd worden waar er een goede kans is op mooie uitslagen. Het seizoen begint op 3 maart met een omloop in Wanze (België) en de eerste grote wedstrijd is vervolgens de Drentse 8 op 8 maart.

Voor het hele artikel, ga dan naar de Swabo-Ladies website.

Foto: Sophie de Ruijter