Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Uitstapje

swaboladies-nlcIk weet niet of ik er gewoon heel slecht in ben, of dat ik uit enthousiasme net iets te veel risico’s neem – op het gebied van mountainbiken. Want ik ben zaterdag tijdens de mountainbike-training die we met de SwaboLadies hadden wel twee keer onderuit gegaan. En de meeste meiden zijn gewoon op hun fiets blijven zitten. Ik heb op mijn hele lichaam blauwe plekken, zelfs daar waar ik niet eens op gevallen ben. Ook ben ik ergens gedurende de dag mijn zonnebril verloren. Maar het was een bijzonder leuke ochtend en ik heb me ontzettend vermaakt! Ik als wegmuts was flink in mijn element op de stoere MTB.

De clinic werd georganiseerd door T., een nieuwe SwaboLady. Zelf geeft zij vaker van die clinics en ze had haar nieuwe ploeggenootjes uitgenodigd naar de Utrechtse bossen te komen om ook eens op een andere fiets dan de wegfiets een ochtend te trainen. Een bijzonder leuk initiatief. Maar als wegploeg heeft vrijwel niemand thuis een (goede) mountainbike staan. Geen probleem, vond meneer Arjan van No Limit Cycling. Dan wordt er toch gewoon een verzamelingetje splinternieuwe Cubes geregeld? Sommigen kregen zelfs een heuse 29’er.
Het was daarom wel echt even wennen. Maar door de oefeningetjes van T. en J. -die ook als begeleiding mee ging vanuit No Limit Cycling – waren we onze nieuwe fietsen aardig gewend toen we op het mountainbike-parcours in het bos arriveerden. De gemakkelijkheid waarmee T. en J. over de bospaadjes, boomwortels en de blubberweggetjes reden konden we niet evenaren, maar zover ik heb meegekregen heeft iedereen het naar zijn zin gehad. Ik in elk geval zeker!

Ik vind het nog altijd bijzonder dat mensen en bedrijven onze clubploeg op deze manier steunen. Financieel gaat het met iedereen slecht, dus dat het qua sponsorinkomsten geen vetpot is bij de SwaboLadies is vervelend, maar begrijpelijk. Dit soort leuke uitstapjes zijn echter net cadeautjes, als je zo vriendelijk wordt onthaald en er superduur materiaal beschikbaar wordt gesteld. We hoefden onze fietsen niet eens zelf af te spuiten, maar terwijl de medewerkers van No Limit Cycling stonden de poetsen mochten wij aan tafel herstellen met een kopje warme soep en broodjes. Dit is geen gesponsorde advertentieblog ofzo, maar een oprechte dankbaarheid aan de mannen en mevrouwen van de Zeistse wielerzaak. Ik ben sinds dit weekend weer een ervaring en hobbytak van de wielersport rijker!

Foto: No Limit Cycling